Задържаха собственика на фирмата за киберсигурност ТАД Груп Иван Тодоров

...
Задържаха собственика на фирмата за киберсигурност ТАД Груп Иван Тодоров
Коментари Харесай

Собственикът на ТАД Груп е задържан на летище София

Задържаха притежателя на компанията за киберсигурност " ТАД Груп " Иван Тодоров на Летище София, оповестява БНР. Той е упрекнат като подстрекател на хакерската офанзива против Националната организация по приходите (НАП).

Тодоров беше разгласен за търсене с европейска заповед за арест, в границите на досъдебното произвеждане, което се води против него, комерсиалния шеф на компанията и служителя ѝ Кристиян Бойков по отношение на източените данни.

Иван Тодоров беше в чужбина и беше декларирал, че ще се върне непринудено. Тодоров отпътува за Канада след експлоадирането на абсурда, изясни, че това е планувано посещаване и ще спомага на управляващите в страната при следствието на случая.

Компютърният експерт Кристиян Бойков и комерсиалният шеф във компанията Георги Янков са упрекнати в тероризъм. Двамата обаче бяха пуснати против парична гаранция.

При хакерската офанзива против Национална агенция за приходите бяха източени данни за над 5 млн. души. Първоначалните изказвания на прокуратурата бяха, че 20-годишния IT- експерт Кристиян Бойков, който бе задържан и освободен, е работил самичък.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР