Задържаха шофьора, който не спря на червен светофар и уби

Задържаха шофьора, който не спря на червен светофар и уби ...

Шефът на СДВР: Шофьорът, който уби с джипа си Милен Цветков, е задържан.

Задържаха шофьора, който не спря на червен светофар и уби с джипа си журналиста Милен Цветков, съобщи директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев в ефира на NOVA.
Потвърди се неофициалната информация, че водачът е бил дрогиран с трева и амфетамини.
„Вчера около 18 часа в дежурния център на СДВР е постъпил сигнал за ПТП в района на мол „Парадайс“. Водач на лек автомобил удря спрелия пред него на червен светофар автомобил, шофиран от Милен Цветков. Вследствие на удара амтомобилът изхвърча на 20 метра вътре в кръстовището“, каза шефът на СДВР.
„Екипите на Спешна помощ пристигат на място. Журналистът е имал пулс. Качват го и тръгват към „Пирогов“, но напът за там, той е починал“, каза още той. Хаджиев заяви, че водачът на лекия автомобил е на 22 години от София. Той притежава свидетелство за управление на МПС от 2016 г. В пътното му досие фигурира още едно пътно нарушение.
„При направен тест за упойващи вещества, пробата на 22-годишния водач е реагирала на канабис и амфетамин. В момента той е задържан за 24 часа в РПУ. Ще бъде образувано досъдебно производство“, каза още директорът на СДВР. 
„За това престъпление наказанието, което се предвижда, е от 3 до 15 години за причиняване на смърт след употреба на алкохол или упойващи вещества“, допълни той. 
По думите му, на мястото на инцидента няма следи от спирачен път.

Източник: bulnews.bg