Задържаха шамана Александър Габишев, който вървеше към Москва, за да

...
Задържаха шамана Александър Габишев, който вървеше към Москва, за да
Коментари Харесай

След три хиляди извървени км: Задържаха якутски шаман, тръгнал да сваля от власт Путин

Задържаха шамана Александър Габишев, който вървеше към Москва, с цел да смъкна Владимир Путин от власт. Той ще бъде предаден на експерти в психодиспансер, написа съветската редакция на Би Би Си.

Александър се дефинира като „ шаман войн” и счита, че президентът на Русия е дявол.



Специалисти от Якутия ще работят с шамана, с цел да схванат има ли психически проблем, като му окажат квалифицирана помощ.

Пътешествието на „ шамана войн” стартира през март от Якутия, като той съумява да измине 3 хиляди километра пешком. По пътя към него се причисляват още хора.

На протест в Чита на 12 юни Александър приканва да се основат публични структури, които да могат да одобряват и закони с думите: " Помнете, Путин не ви е ориентир ". Именно тогава става известен в обществените мрежи.
Москва се готви за нови всеобщи митинги По традиция всяка събота в съветската столица излизат антиправителствени стачкуващи
На границата с Бурятия шаманът е посрещнат от свои съидейници, които го упрекнали във войнствено държание, което не е особено за шаманизма.

Така се стига и до задържането на Александър от полицията.

От локалното полицейско ръководство в Бурятия разясняват, че задържаният се издирвал за осъществено закононарушение в Якутия и би трябвало да бъде върнат там.

Не става явен характерът на закононарушението, а в формалната база данни за търсени хора в Якутия не попада името Александър Габишев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР