Задържаха семейство, измамило чрез кражба на самоличност три лица, за

...
Задържаха семейство, измамило чрез кражба на самоличност три лица, за
Коментари Харесай

От банката шокирали жертвата на измама: Дължиш 10 000 лева!

Задържаха семейство, измамило посредством кражба на идентичност три лица, за сумата от към 90000 лв. , заяви на брифинг районният прокурор Чавдар Грошев, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

Двамата живеят на фамилни начала. Жената, на 22 години, има дете на 1 година, а мъжът е на 32 години. Пострадалите са също семейство от Хисаря и още едно лице.

Измамниците вземат решение да теглят заеми от името на други лица. Използват свои близки другари, които познават, като ги заблуждават, че ще вършат колажи и би трябвало да ги снимат и желаят и личните им карти. В последствие използват данните им, като аплайват в разнообразни банкови институции. Така са съумели да изтеглят общо 9 онлайн заема за към 90000 лв..

Двамата са правели пощенски кутии на името на потърпевшите с техните имена и с персоналните им данни аплайват на името на потърпевшите, а по-късно са прехвърляли парите по сметките си. В рамките на няколко дни са осъществени процесуални дейности и лицата са арестувани. В ареста е оставен единствено мъжа, а дамата е с мярка за неотклонение " домакински арест “.

Третата излъгана е съученичка на обвинената от Стара Загора. Имала й е цялостно доверие. Тя схванала за измамата инцидентно, откакто от банката й се обадили, че дължи заем, тъй като имала и друга сметка в същата банка. Там имали същинският й телефон и по този метод тя схванала, че на нейно име има изтеглени два заема от по 5 000 лв..

Разследването по случая продължава. За огромно страдание парите, които са били усвоени от общо 9 банки, са били проиграни за онлайн залози, оповестиха още от прокуратурата. Продължават разпити на очевидци за вероятно определяне на още измами.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР