Задържаха рецидивистка, нападнала и опитала да ограби жена в Русе,

...
Задържаха рецидивистка, нападнала и опитала да ограби жена в Русе,
Коментари Харесай

Задържаха рецидивистка, нападнала и опитала да ограби жена в Русе

Задържаха рецидивистка , нападнала и пробвала да ограби жена в Русе, оповестиха от полицията. Униформени са почнали следствие в хода на формирано досъдебно произвеждане. За действието е обявено предходната събота, на 9 април, към 10:10 часа.

Информацията е била подадена от пострадалата, която е съобщила, че е потърпевша, откакто ѝ е бил осъществен опит за обир в блок " Потсдам ". Линейка е откарала пострадалата жена от вкъщи ѝ в болничното заведение за оказване на здравна помощ, като при осъществения обзор в УМБАЛ „ Канев “ е изяснено, че е с контузия на лицето и фрактура на палец, оказана й е здравна помощ и е освободена за домашно лекуване от здравното заведение.

Полицаи от Второ районно управление (на МВР) са се заели с изясняване на действието, като при сказка с дамата са открили, че закононарушението е станало същия ден към 9:20 часа, когато отивайки на работа в блока дамата е отключила вратата на входа и в този миг зад нея е изскочило незнайно лице, което тя разказва като мъж към 20-годишен мъж, със едва телосложение и растеж към 170 см, със светлосиня връхна дреха с качулка, закриваща лицето му.

Нападателят хванал чантата на дамата и почнал да я дърпа от ръцете ѝ. Тя обаче съумяла да я задържи, само че причинителят я е съборил на земята. Пострадалата почнала да вика за помощ и намиращи се наоколо мъж и жена, се насочили към нея, с цел да й оказват помощ.

Щом видял това причинителят пуснал чантата и избягал в посока намиращ се наоколо супермаркет. След случилото се дамата се е прибрала в дома си, откъдето е алармирала на тел. 112.

Сигналът е бил документиран във Второ районно управление (на МВР) и са подхванати нужните дейности за следствие на действието и определяне на причинителя. При извършените оперативно-издирвателни мероприятия криминалистите от Второ районно управление (на МВР) са открили и са заловили причинителя на закононарушението, като се е оказало, че не е мъж, а 21-годишна жена от с Буховци, известна на правораздавателните органи - рецидивист, осъждана за обири и грабежи.

На 21-годишната е повдигнато обвиняване и е арестувана с прокурорско разпореждане за период до 72 часа . Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР