Задържаха под стража 30-годишен мъж за опит за убийство на

...
Задържаха под стража 30-годишен мъж за опит за убийство на
Коментари Харесай

Задържаха под стража 30-годишен за опит за убийство във Варна

Задържаха под стража 30-годишен мъж за опит за ликвидиране на възрастен варненец, оповестяват от Окръжна прокуратура Варна, представени от " Дарик ". Извършителят е пребил и ограбил жертвата и го е оставил в безпомощно положение. По-късно, в резултат на раните си и общото му здравословно положение, 86-годишният дъртак е умрял в болница.

``
реклама

Пребитият човек с букви В.А.К. е бил открит в дома си на 13 май в безпомощно положение. 
Транспортиран е до болница, където е умрял. По тялото му са открити следи от принуждение. Надлежна експертиза е установила, че няма причинна връзка сред тях и съдбовния излаз, а гибелта е настъпила като разследване от други процеси, свързани с общото му мощно повредено здравословно положение.

В резултат на извършени дейни оперативно издирвателни мероприятия под директното управление на дежурен прокурор от Оперативна програма Варна, от оперативните служби и проверяващите органи на ОДМВР Варна е открито, че приживе потърпевшият е бил обект на физическо посягане с интензитет и устременост, годни да причинят гибелта му, само че самото то е останало незавършено директно волята на причинителя.
Същият е локализиран и задържан на 16 май.

С разпореждане от 17.05.2019 година е повдигнато обвиняване на Т.И., на 30 години, от Варна, за опит за убийството на В.К. и за осъществена кражба на портфейл с документи и пари, благосъстоятелност на жертвата. Правната подготовка на действията може да бъде прецизирана в границите на следствието. Ако тя не бъде изменена до внасяне на делото в съда и в случай че Т.И. бъде приет за отговорен, го грози наказване отнемане от независимост от 10 до двадесет години.
По искане на наблюдаващия прокурор, на 17.05.2019 година обвиненият И. е арестуван под стража.

Определението на Оценка за съвместимост Варна предстои на инстанционен надзор пред Апелативен съд Варна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР