Задържаха над 11 600 текстилни изделия, спортни обувки и аксесоари

...
Задържаха над 11 600 текстилни изделия, спортни обувки и аксесоари
Коментари Харесай

Задържаха фалшиви маркови дрехи и обувки на „Капитан Андреево”

Задържаха над 11 600 текстилни произведения, спортни обувки и аксесоари с логото на известни марки на Министерство на правосъдието " Капитан Андреево ", оповестяват от Агенция " Митници ".

При два случая митническите чиновници са задържали 10 262 текстилни произведения, спортни обувки и аксесоари със подозрения, че са създадени в нарушаване на права върху интелектуалната благосъстоятелност и 1430 контрабандни текстилни произведения с логото на известни марки.

Декларираната стока, само че носеща емблеми на международни марки, е открита на 11 ноември в товарен автомобил с полска регистрация, влизащ в страната в Турция. Камионът е селектиран по метода " разбор на риска " за щателна митническа инспекция, при която се открива, че количеството на групажната стока съответствува с оповестеното, само че част от нея носи емблеми на международни марки. При инспекцията са открити 8114 текстилни произведения ризи, блузи, суичъри, якета, комплекти шал и шапка, панталони и мъжко долни дрехи, с логото на 18 световноизвестни марки, измежду които " Tommy Hilfinger ", " Polo ", " Armani ", " Valentino ". Открити са още 1074 спортни обувки и още толкоз чанти и портмонета с логото на " Fila ", " Tommy Hilfinger ", " Nike ", " Michael Kors ".

Недекларираните текстилни произведения са открити на 5 ноември в товарен автомобил с турска регистрация, влизащ в страната от Турция, пренасящ стока за Германия. При инспекцията е открито, че количеството на групажната стока не съответствува с оповестеното в показаните митнически документи. Открити са недекларирани 1430 елеци, якета, блузи, суичъри, по-голяма част от които носещи фигуративното и словесно изображение на " Monsler ", " Valentino ", " Disquared ".

Общо са арестувани 11 692 фалшификати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР