Задържаха мъже в момент на незаконна сделка с антични предмети,

...
Задържаха мъже в момент на незаконна сделка с антични предмети,
Коментари Харесай

Арестуваха иманяри по време на незаконна сделка с антики

Задържаха мъже в миг на противозаконна договорка с антични предмети, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Действията на криминалисти от Групово дело „ Национална полиция “ и ОД на МВР-Враца са осъществени на 12 ноември на територията на Врачанска област под надзора на Окръжна прокуратура.

В рамките на интервенцията са открити двама мъже в миг на осъществяване на противозаконна договорка с културно-исторически полезности – 69-годишен столичанин, прочут на органите на Министерство на вътрешните работи, и 54-годишен локален гражданин, осъждан за закононарушения с културно-исторически полезности.

При последвалите обиски на двамата мъже и претършуване на употребения от столичанина автомобил, са открити общо 246 монети с белези на културни полезности. От жилище, употребено от врачанина, са конфискувани два металдетектора.

Двамата мъже са арестувани в полицейския арест за период до 24 часа. По случая е формирано досъдебно произвеждане за държане на археологически обект, който не е разпознат и регистриран по съответния ред, а работата по документирането му продължава под директното наблюдаване на прокуратурата.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР