Задържаха мъж, опитал да осуети полицейска проверка, представяйки се за

...
Задържаха мъж, опитал да осуети полицейска проверка, представяйки се за
Коментари Харесай

Задържаха мним полицаи, опитал да осуети проверка

Задържаха мъж, опитал да осуети полицейска инспекция, представяйки се за чиновник в структурите на Министерство на вътрешните работи.

От Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Велико Търново прецизират, че през вчерашния ден сутринта в Павликени е осъществена инспекция на лек автомобил " Опел “, ръководен от 37-годишен мъж от София. Пред униформените той се показал за сътрудник и с цел да удостовери думите си показал служебна карта и значка. Проверяващите се усъмнили в истинността на документите и мъжът бил съпроводен до постройката на Районно ръководство – Павликени за спомагателна информация, при която било открито, че предходната година той е бил освободен от системата на Министерство на вътрешните работи. Мъжът е арестуван за период до 24 часа по ЗМВР. Срещу него е стартирано бързо произвеждане за закононарушение по член 274А, ал.1 от Наказателен кодекс.

При различен случай в село Плаковослужители на Пътна полиция подхванали инспекция на лек автомобил " Сузуки “. При подаване на явен сигнал на лидера за спиране  на автомобила, същият не извършил полицейското предписание, нараснал скоростта и се отклонил от пътното платно. Незабавно бил последван от полицейския автомобил със включен светлинен и звуков сигнал. След незабавни заградителни мероприятия самоличността на мъжа зад кормилото е открита – 48-годишен, прочут на полицията и осъждан. Той е арестуван за период до 24 часа по ЗМВР. По случая е стартирано досъдебно произвеждане.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР