Задържаха двама телефонни измамници, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. В

...
Задържаха двама телефонни измамници, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. В
Коментари Харесай

Измамник към жертвата си: Ако не дадеш пари, ще те заколя

Задържаха двама телефонни измамници, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

В понеделник към 11:30 ч. жителка на гр. Сандански получила позвъняване на домашния си телефон, като чула просълзен женски глас и думите „ Майко, аз съм в болничното заведение, трябват ми пари “.

Веднага по-късно мъжки глас отправил следната закана „ Дай пари, знам къде живееш, на № 20, в случай че не дадеш, ще те заколя. Знам къде живеете, имам ключ и ще ви заколя и сложа в буркани “. След тези думи той затворил телефона. Обаждането се повторило след 10 минути, като същият глас напомнил на дамата, че „ чака парите “ и още веднъж отправил закани.

Пет минути по-късно потърпевшата получила ново позвъняване, при което друг мъжки глас й е съобщил: „ Аз съм от Министерство на вътрешните работи и се споделям Николай Колев, желаеме да хванем тези, които са ви се обаждали “. Той се поинтересувал какъв брой пари има тя, на което дамата дала отговор за налични две хиляди лв..

Мнимият служител на реда ѝ споделил да ги прибере в хладилника и я предизвестил да не затваря телефона. По-късно ѝ дал номер, на който тя следвало да се обади. Жената изпълнила дадените ѝ указания – извадила парите от хладилника, поставила ги в найлонова чанта, която оставила на външната врата на двора.

На същия ден Районна прокуратура – Сандански е образувала досъдебно произвеждане.

От извършените оперативно-издирвателни мероприятия в гр. Самоков по случая е било открито, че причинители на инкриминираното действие са лицата К.В. и Е.С.

В хода на следствието на случая е открито, че няколко часа по-късно в понеделник, в гр. Благоевград още веднъж посредством въвеждане в подвеждане, било осъществено друго такова закононарушение и получена сума в размер на над четири хиляди лв. от същите причинители.

Досъдебно произвеждане за породена имуществена щета в размер на четири хиляди двеста и двадесет лв. посредством въвеждане в подвеждане е било формирано на същия ден и от Районна прокуратура – Благоевград.

Пострадалата при този случай е жена от гр. Благоевград, която в началото получила позвъняване от „ лекар “, който я заплашвал, а по-късно от „ Илия Димитров от Министерство на вътрешните работи Благоевград “.

Тя изпълнила напътствията на „ полицейския чиновник “, като излязла на северната си тераса, откъдето потърсила „ техните хора “, които стояли пред гаражите и хвърлила плика със събраната от нея парична сума на мъжа, който й помахал с ръка.

Едва по-късно потърпевшата жена се усъмнила в случилото се и позвънила на сина си, който подал сигнал до органите на Министерство на вътрешните работи. Към сегашния миг причинителите на двете телефонни измами в гр. Сандански и гр. Благоевград са открити и арестувани.

Предстои привличането им в качеството на обвинени и внасянето на искане за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР