Задържаха двама мъже, откраднали 20 тона фрезован асфалт от главния

...
Задържаха двама мъже, откраднали 20 тона фрезован асфалт от главния
Коментари Харесай

Разграден двор: Откраднаха 20 тона асфалт от главния път София - Варна

Задържаха двама мъже, откраднали 20 тона фрезован асфалт от основния път София - Варна. Материалът е бил на Пътната организация, която неотдавна ремонтира сектора. Жители на близкото село са сигурни, че това е добре планувана кражба.
Сигнал за нея е получен през вчерашния ден. Преди 20 дни в сектора на основен път София - Варна до стражишкото село Кавлак завърши рехабилитацията на пътя.
" Аз като пътувам оттова, виждала съм една огромна камара и сме виждали по какъв начин боядисват, асфалтират, а оттова насетне какво е станало - към този момент не знам. Кой го е взел, използвали ли са го, не мога нищо да кажа ", уточни кметският наместник на с. Кавлак - Стефка Николова.
Полицаите открили, че кражбата е осъществена в границите на два дни от двама мъже на 50 и 61 години. Единият е от село Кесарево, а другият от София. Те товарили материалите на камион. Местните допускат, че кражбата е проведена и е дело на компании, които се занимават с пътни поправки.  
От Областното пътно ръководство – Велико Търново и дирекцията на Министерство на вътрешните работи към този момент отхвърлят коментар, до момента в който има досъдебно произвеждане. Фрезованият асфалт може да се рециклира и да се употребява наново. Не е ясно и на каква стойност е откраднатият материал.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР