Задържаха британец, издирван с червена бюлетина на Интерпол, при спецоперация

...
Задържаха британец, издирван с червена бюлетина на Интерпол, при спецоперация
Коментари Харесай

Британец, издирван за тероризъм от Интерпол, е заловен в Плевенско

Задържаха британец, търсен с алена бюлетина на Интерпол, при спецоперация в плевенското село Любеново, оповестява bTV

Говорителят на основния прокурор Сийка Милева изясни, че Давид Бодил се търси по искане на управляващите в Манчестър за подготовката на терористични дейности. В алената бюлетина е маркиран като изключително рисков, въоръжен и нападателен.

Тя добави, че по линия на интернационалния продан българските управляващи имат информация, че в дома му във Англия са открити взривни субстанции , както и упътвания и чертежи за правене на взривни устройства.

По предварителни данни Давид Бодил е дошъл у нас на 19 ноември.

В някои медии се появи информация, че британецът се е настанил в биофермата на депутата от " Демократична България " Албена Симеонова.

Тя удостовери, че познава чужденеца, само че посочи, че той живеел в парцела на дядо си, който е на другия завършек на селото. Симеонова бе безапелационна, че мъжът в никакъв случай не е живял в неин парцел.

" След Нова година му помогнах да си заплати тока и водата, тъй като никой не знае британски в селото. С дядо му бяхме доста близки. Не наподобява на човек, търсен с алена бюлетина ", означи тя.

Симеонова описа, че фамилията на Бодил са англичани и баба и дядо му са си купили къща в селото. Дълго време са живеели там, само че откакто баба му умира, дядо му се връща назад в Англия.

По нейни думи Бодил е дошъл в селото преди Нова година. Разказал ѝ, че желае да отглежда кокошки и да живее в България.

В профила си във " Facebook " на 28 ноември Давид Бодил написа: " Помислих си, че би трябвало да оповестя на всички мои другари, че към този момент съм дезертьор и в никакъв случай няма да се върна в Обединеното кралство, най-малко не жив. Съжалявам, че в никакъв случай повече няма да ме видите. Полицията има намерение да ме осъди за закононарушение без жертви, което даже не би трябвало да е закононарушение преди всичко. Ако се върна в Обединеното кралство, ще прекарам доста години в пандиза. Предпочитам да умра в непозната страна, в сравнение с да прекарам живота си в пандиза, с цел да задоволя егото и бонуса към заплатата на полицейски чиновници. Макар че в действителност не съм сюрпризиран, защото от известно време знам, че в Обединеното кралство няма никаква независимост и всекидневно се нарушават правата на жителите му. И в това време упреква други страни в същото. Това е двуличие. Единственият път, когато ще ме видите още веднъж, е в чувал за трупове. Ще ми липсвате. Поне моите същински другари. Успех в живота ".

Б ританецът ще бъде арестуван за 72 часа. Предстои да бъде стартирана процедура по екстрадицията му.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР