Задържаха 60-годишния Н.К. от Свети влас, който придвижвайки се с

...
Задържаха 60-годишния Н.К. от Свети влас, който придвижвайки се с
Коментари Харесай

Задържаха 60-годишен за ало измами

Задържаха 60-годишния Н.К. от Свети влас, който придвижвайки се с лек автомобил „ Фолксваген Шаран”, с бургаска регистрация, прибрал от общо пет телефонни измами, осъществени по отношение на възрастни бургазлии в последните дни, общата сума от 43 445 лева

Близо 29 000 лева от тях са открити и конфискувани при задържането на Н.К. наоколо до Ветово, само че останалите пари са предадени дни по-рано в Румъния, оповестиха от Бургас.

Констатирано е, че на 17.02.т.г. по обяд Н.К. взел от кошче за отпадък, ситуирано на паркинга на ул. „ Гурко” торбичка със сумата от 24 185 лева, благосъстоятелност на 65-годишна бургазлийка, въвлечена в телефонна машинация по класическия механизъм „ оказване на подпомагане на полицията при задържане на телефонни измамници”.

Жената изтеглила паричната сума от банков клон, ситуиран на ул. „ Александровска”, като ловко заблудила банковия чиновник, усъмнил се, че става въпрос за телефонна машинация. Изтеглените пари сложила в найлонова торбичка и съгласно напътствията на непознатия мъж, свързал се с нея по телефона, го занесла в боклукчийско кошче на ул. „ Гурко”.

На същата дата Н.К. взел и сумата от 4 800 лева, благосъстоятелност на 81 годишен мъж от бургаския комплекс „ Зорница”, още веднъж излъган по схемата „ оказване на подпомагане на полицията при задържане на телефонни измамници”.

Създаденият екип от чиновници на отдел „ Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас открил самоличността на Н.К., както и марката и модела на автомобила, с който се придвижвал. Със съдействието на чиновници от Районно ръководство – Ветово при ОДМВР – Русе наоколо до Ветово лекия автомобил „ Фолксваген Шаран” е спрян. Иззети са мобилния телефон на Н.К., чрез който поддържал телефонна връзка с непознатия мъж, автомобилната навигация и сумата от близо 29 000 лева, която съгласно ангажимента трябвало да занесе до Румъния.

При извършените спомагателни полицейски дейности е установено, че 60 годишния Н.К. е съпричастен и към други осъществени телефонни измами на територията, обслужвана от ОДМВР – Бургас, измежду които:

- телефонна машинация на 79-годишен бургазлия от к-с „ Зорница”, осъществена на 17.02.т.г., при която взел сумата от 4 500 лева

- телефонна машинация на 86-годишен бургазлия от к-с «Лазур», осъществена на 22.01.т.г., при която взел сумата от 7 560 лв..

- телефонна машинация на 81-годишна бургазлийка от к-с «Лазур», осъществена на 22.01.т.г., при която взел сумата от 2 400 лв..

- опит за телефона машинация на 80-годишна бургазлийка от к-с «Лазур», осъществена на 16.02.т.г., при който няма отнети пари.

Н.К. направи цялостни признания по случаите, като описал механизма на осъществените от него действия. Работата по изцяло документиране на незаконната му активност продължава от чиновници на ОДМВР – Бургас.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР