Задържаха 36-годишен мъж с психично заболяване за изнасилване и обир

...
Задържаха 36-годишен мъж с психично заболяване за изнасилване и обир
Коментари Харесай

Задържаха 36-годишен мъж с психични отклонения, изнасилил 75-годишна жена в Ценово

Задържаха 36-годишен мъж с психологично заболяване за обезчестяване и грабеж на 75-годишна жена от село Ценово. Той е арестуван с прокурорско разпореждане за период от 72 часа, съобщи БГНЕС. Подробности заяви окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

Престъплението бе осъществено на 20 май към 23 часа. Мъжът, който бил облечен с тъмни облекла и качулка на главата, е проникнал в пристройката към къщата и е развил бушона за осветлението. Докато е бил вътре, е светел с фенерче или с мобилния си телефон, което не е разрешило на дамата да го види и разпознае в първичния миг. Той я изнасилил и откраднал 60 лв.. Не са ѝ породени телесни повреди.

По случая беше проведена профилирана полицейска интервенция взаимно с жандармерията. Досъдебното произвеждане е взето на специфичен контрол от Апелативната прокуратура във Велико Търново и от Окръжната прокуратура в Русе.

По думите на Георгиев на мястото на закононарушението е осъществен оглед и са конфискувани движимости. Пострадалата жена е разпитана, като с нея са работили психолози. Извършена ѝ е и съдебно-медицинска експертиза.

След като преодоляла шока, тя съобщила на полицията, че е допустимо причинителят на закононарушението да е човек от селото, който тя познава по отношение на визити в дом, където се организират срещи на религиозна общественост. Това е насочило проверяващите към съответния човек, който е бил арестуван. При осъществено различаване, 75-годишната жена го е показала като причинител на закононарушението.

Повдигнато му е обвиняване от териториалното поделение в Бяла на Районната прокуратура в Русе. Назначен му е длъжностен бранител и е извършен разпит, по време на който обвиненият в действителност е признал дейностите, които са осъществени по обвиняванията за незаконно влизане, обезчестяване и обир. Единствено отричал да е упражнявал насила, сподели още Георги Георгиев.

Началникът на бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ в ОД Министерство на вътрешните работи – Русе основен контрольор Петър Ванев заяви, че от разпита на мъжа станало ясно, че претекстът му за закононарушението е бил само полов. Тъй като е освидетелстван с ТЕЛК за психологично заболяване, е назначена съдебно-психиатрична и психична експертиза, която да даде отговор дали може да носи наказателна отговорност. В взаимозависимост от заключението, районната прокуратура ще внесе искане в районния съд в Бяла за взимане на мярка за неотклонение задържане под стража във връзка с 36-годишния мъж. Той не е осъждан и против него няма повдигнати обвинявания по други каузи.

От прокуратурата осведомят, че наказването за обезчестяване е от две до осем години затвор, за обир - от три до 10 години " отнемане от независимост ", а за незаконното влизане в жилището през нощта - от една до пет години затвор.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР