Задължителното носене на предпазни маски в гръцките училища отпада от

...
Задължителното носене на предпазни маски в гръцките училища отпада от
Коментари Харесай

Отпада задължителното носене на маски в училищата в Гърция

Задължителното носене на защитни маски в гръцките учебни заведения отпада от началото на юни, оповестява електронното издание на гръцкия вестник " Катимерини ".

 

В известие на Министерството на образованието се показва, че от 1 юни се отстраняват маските за възпитаници и преподаватели във всички учебни заведения, колежи, университети и други просветителни структури. Те обаче остават наложителни в изпитните зали при кандидатстване за учебни заведения, университети и чуждоезикови документи.

 

" Продължаваме да приканваме родителите на възпитаници над 5-годишна възраст да имунизират децата си ”, се отбелязва още в известието. 

 

От началото на идващия месец отпадат и защитните маски във всички затворени пространства като се изключи лечебните заведения, старческите домове и публичният превоз. През септември използването на мярката ще бъде преразгледана. 

 

Случаите на новозаразени са спаднали на равнищата от края на декември преди появяването на варианта Омикрон, показва " Катимерини ". Броят на признатите в интензивни отделения пациенти е на равнищата на юли 2021 година  

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР