Задължителното носене на маски на открито не е обсъждано в

...
Задължителното носене на маски на открито не е обсъждано в
Коментари Харесай

Д-р Любомир Киров: Вирусът не лети във въздуха, маските на открито са безсмислени

Задължителното носене на маски навън не е обсъждано в Медицинския съвет към Министерски съвет, само че неведнъж специалистите в него са коментирали, че носенето на маска на открити пространства без скупчване на хора е безсмислено. Това сподели в ефира на bTV ръководителят на Националното съдружие на общопрактикуващите лекари и член на съвета доктор Любомир Киров.

„ Аз не виждам някаква основателна причина за тази мярка. Да, в магазините, в които е позволено да се пазари, в аптеките – наложително. Когато се посещават възрастни – да. Вирусът не лети във въздуха “, акцентира медикът.
Министерство на здравеопазването: Глобата за излизане без маска е 5000 лева Здравният министър разпореди през днешния ден жителите да носят маски на всички открити и закрити публични места
В същото време, съгласно заповедта на здравния министър от през вчерашния ден, всеки без маска на открито може да отнесе 5000 лева санкция.

„ Не може да въвеждаш мярка, която изисква да правиш нещо – да носиш маска, а такива маски няма да няма обезпечени. То няма такива обезпечени за бойците, които се борят с вируса “, разяснява доктор Киров.

По отношение на оповестените от държавното управление 8000 защитни маски за джипитата, той означи, че това значи по една на човек. Затова и решили да ги преразпределят към 9 области, „ където никой нищо не беше направил за нашите сътрудници “.

„ Отзивите за тези маски са следните – ластиците им се късат, не могат да се обтегнат до ушите. Явно тези маски са на доста, доста години и са негодни за приложимост. В една област има два чифта защитни очила, които би трябвало да се разпределят сред 80 сътрудници “, описа доктор Любомир Киров.

Коронавирусът и България Кабинетът одобри актуализация на Бюджет 2020 US посланикът: Българската здравна система се оправя добре с COVID-19 5 нови случая на COVID-19 у нас Заповед: Маските стават наложителни на всички открити и закрити публични места " Арсенал " възобнови произвеждане при строги ограничения и със съкращението на 2000 души Стефан Димитров: Буря донесе токсичен въздух в София в петък и събота Доброволците в борбата против вируса: Как в Пловдив оказват помощ на стотици възрастни и самотни хора? Андрей Слабаков под карантина: Какви неточности позволи Европа в битката против COVID-19? Още 8 случая на ковид у нас: Заразените са към този момент 354 Излекуваният ски преподавател: Температурата продължи 10 дни, два дни имах мъчителна кашлица Две седмици под карантина: Как се оправят с наложената им изолираност хората в Банско? Започва тестването за ковид на първата група от 1000 души Как ще бъде проведен щабът на доброволците против ковид? Богомил Николов: Трябва да предвидим спешните пазари и артикули, които ще изчезнат Жени шият безплатно маски за съгражданите си в ромския квартал на Видин Мутафчийски: Починалият в Благоевград мъж е имал всички признаци на COVID-19 Проф. Николай Витанов: Ако съблюдаваме карантината, скоро ще имаме положителни вести Новопоставените термокамери на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ не се употребяват Шест са към този момент жертвите на ковид у нас 331 са към този момент случаите на COVID-19 у нас
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 359 0 8 17 Света 785807 1092 37820 165659 Заразени* Нови Починали България 359 0 8 Света 785807 1092 37820
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР