Задължително трябва да бъде свикано заседание на парламента. Не е

...
Задължително трябва да бъде свикано заседание на парламента. Не е
Коментари Харесай

Нинова: Задължително трябва да бъде свикано заседание на парламента

Задължително би трябвало да бъде свикано съвещание на Народното събрание. Не е нужно да чакаме никаква европейска инструкция. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти в постройката на Народното събрание във връзка входираното от парламентарната група на партията искане за изключително съвещание на парламена около банкрутиралото застрахователно сдружение,,Олимпик “, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Не можем да разберем тази непримиримост на държавното управление да не желае да помогне на хората. Защо не се изплатят пари от Гаранционния фонд? Да не се окаже, че няма никакви пари, попита Нинова.

Нинова уточни още, че упорства КФН да даде отчет за активите на сдружението и за фонда за обезщетение.

Искаме цялостна бистрота за положението, сподели тя.

Трябва политическа отговорност за това, което се случва в страната. Отговорността не пада с отстраняването на административни чиновници. По този метод се разрушава държавността. Не бива да се се трансферира виновността на данъкоплатците, тъй като виновността е напълно на институциите. Те просто не работят.

По думите на Нинова КФН би трябвало да даде наставление на УС на фонда и да вземе решение дали фондът да води делото в Кипър.

Очакваме отговор от госпожа Караянчева за свикването на изключително съвещание на Народното събрание. Надявам се това да се случи допустимо най-скоро
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР