Задължително родителско съгласие за социалните мрежи, обмисля да въведе Франция.

...
Задължително родителско съгласие за социалните мрежи, обмисля да въведе Франция.
Коментари Харесай

„Дигитално пълнолетие“: Нужно ли е родителско съгласие за социалните мрежи?

Задължително родителско единодушие за обществените мрежи, обмисля да вкара Франция.

Тези, които не спазят наредбата, ще получат санкция, възлизаща на до 1% от международния им оборот

Какво се търси в интернет? Попитахме младежите.

„ Някакви инфлуенсъри, страници в инстраграм “, сподели един от тях

„ Спорт, всякакви видеа, които ти донасят допамин “, показа различен.

Планираната мярка във Франция задължава обществените мрежи като ТикТок, Снапчат или Инстаграм да ревизират възрастта на консуматори си и в случай че са под 15 години, да се изисква родителско единодушие.

„ Живея във Франция, имам две деца и съм съгласна с новите ограничения. Бих желала да има надзор по обществените мрежи, тъй като са източник на доста вреди за подрастващите, особено онлайн тормозът е огромен проблем тук. Смятам да разреша на децата си достъп след 15 годишна възраст “, сподели Весела Царска, майка на две деца.

Всяко нарушаване ще се санкционира с санкция от 10 000 $

Подобно на България обществените мрежи във Франция не могат да одобряват клиенти под 13 години. Но на процедура това не се съблюдава, като първата регистрация е на към 8-годишна възраст, споделят специалисти. Ако новите правила влязат мощ, уеб страниците, които не ги съблюдават, ще получат санкция до 1 % от международния им оборот.

„ Проблемът е, че това би принудило фирмите да се подсигурят, че не нарушават закона и да събират още повече данни, с цел да са сигурни “, сподели Емануил Георгиев, специалист към Центъра за безвреден интернет.

Сред рисковете за младите са порнографията, онлайн тормозът, способи за привличане на вниманието и налагането на недостижими стандарти за хубост.

Трафикът на противозаконни мигранти към и през България умерено се популяризира с видеоклипове онлайн

Само за година Центърът за безвреден интернет у нас е обработил над 20 000 сигнала.

„ Само посредством регулация мъчно ще станат нещата по тази причина най-адекватният метод да се приготвят овреме колкото е допустимо по-рано за виртуалната среда. Да се развие цифрова медийна просветеност на децата “, уточни Емануил Георгиев.

Инфлуенсърът и учител Ивелина Пиралкова счита, че в мрежата има неуместно наличие, което изкривява визията на децата за света. И се пробва да промени това.

Клипове със зоофилия и самонараняване също са видяни от откриватели от Станфорд

„ Искам да им покажа, че ученето и образованието са значими и потребни и могат да бъдат занимателни, другото е любовта към природата, живота и да им покажа, че могат да се любуват и на качествено наличие в интернет “, сподели тя.

Предстои решението на Европейската комисия.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР