Задължително носене на маски в офиса ще препоръча на Националния

...
Задължително носене на маски в офиса ще препоръча на Националния
Коментари Харесай

Балтов каза ще носим ли маски в офиса

Задължително носене на маски в офиса ще предложи на Националния действен щаб проф. Асен Балтов, шеф на „ Пирогов ”. Това заяви самият той в изявление за бТВ. Проф. Балтов бе безапелационен, че във всички закрити пространства наложително би трябвало да се върви с маска – без значение дали става въпрос за офис, магазин или болница. Затова ще предложи на Националния действен щаб да се вкара наложителното носене на маска и в необществените закрити пространства.

Следващата седмица ще се дискутира още дали би трябвало да се ограничи напредването на по-възрастни хора, заяви още професорът.  „ Ако наклонността се резервира и през идващите седем дни, ще би трябвало да се вземат някакви ограничения. Прогнозата ми е, че до края на месеца ще има към 30 хиляди инфектирани с коронавирусна зараза “, добави той.

Ръстът на инфектираните с ковид в последните дни се дължи на неспазване на ограниченията и най-много на неносенето на маски, изясни шефът на „ Пирогов ”.  По думите му през последните шест месеца здравните управляващи сигнализират да се носят маски и да се съблюдава отдалеченост – само че рядко се виждат прецизни жители.

„ Все едно не приказваме на тях, а на въздуха. Лятото всички бяхме навън, това оказа въздействие. В момента, в който обществената връзка стартира да става на затворено – незабавно се подвигна процентът “, съобщи проф. Балтов. 

„ Ние сме прекомерно свободолюбиви и когато нещо не ни харесва – решаваме, че то ни пречи. Ако ние носим маска на закрито, цифрите сега щяха да са на половина по-малко. Има голяма опозиция, над 50% от хората нямат никакво предпочитание да съблюдават ограниченията и считат, че ние приказваме напразно, а коронавирусът е тайна доктрина “, съобщи още шефът на „ Пирогов “. 

Проф. Балтов разяснява, че в случай че броят на позитивните случаи не престават да порастват, страната ни ще влезе в „ алената зона “, което значи, че Европа ще вкара спомагателни рестрикции към България. Медикът добави, че за момента няма заплаха от колапс на здравната система.  Според него връщането на учениците в клас не е повлияло на увеличението на случаите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР