Задължително е затварянето на училища и университети. Много е важно

...
Задължително е затварянето на училища и университети. Много е важно
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Нулева учебна година не може да има

Задължително е затварянето на учебни заведения и университети. Много е значимо да се понижи общественото другарство, само че нулева образователна година няма да има. Това стана ясно от думите на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев в ефира на утринния блок на Българска национална телевизия, по отношение на образованието у нас в условия на изключително състояние.
Ситуацията е напълно друга от грипните ваканции. Има доста по-голяма отговорност на родителите. Децата са в доста огромна степен у дома. Има и несъмнено, такива, които са на открито, само че всички осъзнават обстановката, сподели още министърът.
Решаваме ден за ден, само че сигурно до 29 март са затворени учебни заведения и университети. Стартираме от на следващия ден с отдалечено образование. Всички учебни заведения ще бъдат, допускам, подготвени до вторник-сряда. Целта ни е оптимално огромен брой възпитаници да се включат в електронното образование и тук е доста значима ролята на родителите, разясни министър Вълчев.

Стана ясно, че към този момент няма да има отсъствия за електронното образование. Ще има разнообразни гъвкави форми и тук е задачата на учебните заведения, които ще създадат своята организация. Има благоприятни условия доста в електронните платформи. Призовавам всички учители да оказват помощ на сътрудниците си сега. БНТ2 става краткотрайно учебен канал, разяснява още министърът. Целта ни е максимумът с електронното образование. Нулева година не може да има, удостовери Красимир Вълчев. 
Изпитите са най-малкият проблем от позиция на това ще ги има, или не. Още е рано - не вземаме решение за тяхното отсрочване. Говорим по-скоро да се изключи част от материала за тях.
Тези, които провеждат електронно образование, след даването на съответните доклади, иска ми се водят работни дни - след представянето на най-малко пет часа свършена работа, стана ясно още от думите на министъра на въпрос дали учителите би трябвало да пускат неплатен отпуск в дните за електронно образование.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР