„Задължително е на 1 януари да не се увеличи цената

...
„Задължително е на 1 януари да не се увеличи цената
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Високите цени са първият въпрос, с който трябва да се занимаем


„ Задължително е на 1 януари да не се усили цената на тока за битовите консуматори. Да върнем детските градини, лечебни заведения и учебни заведения на контролирания пазар. Всички вероятни законови и подзаконови дейности и държавни, и парламентарни, с цел да озаптим цените. Високите цени са първият въпрос. “ Тези цели уточни водачът на Българска социалистическа партия и номинирана за вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова при влизането си в Народното събрание като добави: „ Помощите, които би трябвало да осигурим за бедните и енергийно слабите, да продължат ограниченията за бизнеса, с цел да преминем през зимата по-спокойно. Първите 100 дни да посветим на преодоляване на рецесиите. “

По думите й новият кабинет постоянно има потребност от толеранс време, само че тя персонално не го чака. „ Още от на следващия ден би трябвало да за почнем да работим, прекалено много се забавихме с тези 3 избора в годината, с една политическа неустойчивост, натрупаха се големи проблеми. Дано да имаме толеранс, само че не би трябвало да се успокояваме с това “, разясни Нинова.

„ Ако през днешния ден мине гласуването ще свикаме групата и ще изберем ново управление. Защото с изключение на мен и двама от зам.-председателите на групата се изтеглят от Народното събрание “, сподели още тя и добави, че първото нещо, с което ще би трябвало да се заемат екипът на Министерство на стопанската система и промишлеността, са язовирите.

Корнелия Нинова приема нейното влизане в Министерството на стопанската система като естествено продължение на напъните на Българска социалистическа партия в последните 5 години. „ Българска социалистическа партия за България “ положихме доста старания през последните години да бъдем освен съпротива на модела на ръководство на ГЕРБ, само че и да предлагаме опция. Сега пристигна време всичко, което сме говорили и обещавали на хората, да го осъществяваме през ръководството “, разяснява тя и добави, че е направила персонално заричане към себе си, когато е получила номинацията за поста: „ Обещах си да не се отбивам от нито едно заричане, което съм давала през годините като политик. Да се опитам всичко, което съм споделила на думи, да го свърша и на дейности “, заключи Нинова.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР