Задължително декларацията трябва да иска възстановяване на българските военни гробища

...
Задължително декларацията трябва да иска възстановяване на българските военни гробища
Коментари Харесай

Валери Симеонов: В декларацията трябва да се иска възстановяване на българските военни гробища в Северна Македония

Задължително декларацията би трябвало да желае възобновяване на българските военни гробища в Северна Македония, за които Божидар Димитров и Красимир Узунов жертваха живота си. Това съобщи от парламентарната естрада водачът на НФСБ Валери Симеонов по време на дебатите по декларацията на 44-ото Народно заседание за Северна Македония и Албания.

"Смисълът на Народното събрание е да се разискват всички решения, които ще бъдат взети, свободно и да се показва мнението дори и на някои хора, които не са съгласни. От НФСБ поддържаме този документ като една доста сериозна и решителна крачка. По отношение на съответния текст считаме, че има два пропуща. Говоря от името на НФСБ, не се обръщам директно към Вътрешна македонска революционна организация, само че тези два пропуща са основни. Финалният текст след първа точка се споделя, че "44-ото Народно събрание приканва актуалното и всяко последващо държавно управление и всички български институции да наблюдават прецизно за осъществяването на актуалната декларация ". Смятам, че държавното управление не е сътрудник на Народното събрание, а е длъжно да извършва неговите решения ", сподели още той.

"Тук думата приканва, би трябвало да бъде задължава ", добави Симеонов.

Валери Симеонов попита къде в текста и в рамковата позиция на държавното управление се задължава Македонската страна да спомага за възобновяване на българските военни гробища и монументи.

"Не видях подобен текст. Не би ли трябвало да има подобен ", попита той и съобщи:

"Костите на моя дядо е незнайно къде са. Може би и на вашите. Двама души жертваха живота си - Божидар Димитров и Красимир Узунов, за да възвръщат български гробища и монументи без помощта на страната си. Мисля, че подобен текст би трябвало наложително да участва ", приключи Валери Симеонов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР