Задължителният за попълване електронен формуляр, генериращ QR код, който пътуващите

...
Задължителният за попълване електронен формуляр, генериращ QR код, който пътуващите
Коментари Харесай

Електронният формуляр за влизане в Гърция няма да работи до 14 юли

Задължителният за попълване електронен формуляр, генериращ QR код, който пътуващите към Гърция би трябвало да попълнят, няма да бъде разполагаем за пътешестване до 14 юли 2020 година, вторник, 00:01 часа. За това информира Посолството на Гърция в България. 

Пътуващите, които към този момент са издали своите формуляри, към момента ще могат да преминат граничния пункт, само че жители без формуляр няма да бъдат позволени да влязат и ще би трябвало да отсрочат пътуването си за 15 юли, оповестиха от Министерство на външните работи.

Новите правила влизат в действие на 15 юли 2020 година в 06.00 часа сутринта, а не както бе съобщавано до в този момент -  от 14 юли. Само пасажери, които имат документ за отрицателен PCR-тест, ще бъдат допускани да влязат в Гърция. Сертификатът за негативен резултат от проба за ковид би трябвало да бъде публикуван на британски език и да съдържа трите имена и номера на паспорта (лична карта) на пасажера.

Тестовете за ковид ще бъдат признавани, в случай че са направени в  национални референтни лаборатории, национални здравни лаборатории или частни лаборатории, които са упълномощени от съответните национални органи по акредитация (не безусловно особено за COVID-19). Сертификати, които не дават отговор на тези критерии, няма да бъдат одобрявани. Фалшифицирането им се санкционира от гръцкото законодателство.

За облекчение на българските жители Министерство на външните работи разгласява лист с лицензираните лаборатории у нас за осъществяване на проби за ковид, който е наличен на формалния ни уебсайт, както и на уеб страниците на посолството ни в Атина и на Генералното консулство в Солун на следните линкове:

https://mfa.bg/bg/situationcenter/25986 

https://www.mfa.bg/embassies/greecegk/news/25984 

https://www.mfa.bg/embassies/greece/news/25983

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР