Задължителният имунизационен календар трябва да се осъвремени, каза главният държавен

...
Задължителният имунизационен календар трябва да се осъвремени, каза главният държавен
Коментари Харесай

Важно за всеки българин! Току що обявиха и всеки трябва да прочете, защото е важно! Промяната е голяма! Ще се наложи да

Задължителният имунизационен календар би трябвало да се осъвремени, сподели основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев по време на кръглата маса " Съвременни провокации в профилактиката на ваксинопредотвратимите болести ".

По думите му има опция да се анулира още един банкет на имунизацията против туберкулоза, както беше направено преди време с последния банкет. Кунчев уточни, че в 9 европейски страни не се прави имунизация против заболяването, а в други дозите на имунизацията против туберкулоза са по-малко, в сравнение с се вършат в България.

Кунчев акцентира, че с цел да се анулира още един банкет на имунизацията, би трябвало да се направи прецизен разбор на заболеваемостта и групите, които боледуват от туберкулоза.

Кунчев сподели още, че е допустимо да се вкара ваксина против варицела, само че би трябвало да се реши тъкмо коя да бъде имунизацията и на каква възраст да се прави имунизацията. " Всяка гибел, породена от ваксинопредотвратимо заболяване, е неприемлива покруса ", сподели Скендер Сила, представител на Световната здравна организация в България.

" Имаме задоволително ваксини и годината протича умерено ", сподели ръководителят на парламентарната комисия по опазване на здравето Даниела Дариткова.

 

Pik.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР