Задължителната застраховка Гражданска отговорност скочи между 80 и 100 лв.

...
Задължителната застраховка Гражданска отговорност скочи между 80 и 100 лв.
Коментари Харесай

Стотачка отгоре за Гражданска отговорност

Задължителната застраховка " Гражданска отговорност " скочи сред 80 и 100 лева Собственик на лек автомобил, който е плащал по 176 лева на година, при новото подписване на застраховката преди дни е схванал, че тя е увеличена на 259 лева Още през лятото се заприказва, че с към 20% се чака да нарастне застраховката „ Гражданска отговорност ” до края на годината. По същото време банкрутира кипърската компания " Олимпик ", която остави над 270 хиляди автомобила у нас без " Гражданска отговорност ".

Онлайн калкулатор, който съпоставя цените на другите коли и застрахователи, демонстрира, че най-евтината " Гражданска отговорност " може да се направи в " Групама " и " Евроинс ", а най-скъпо излиза в ДЗИ, " Армеец " и " Уника ".

От Комисията за финансов контрол изясняват нарастването с обстоятелството, че събраните награди за 2017 година за колите, камионите и рейсовете не са задоволителни, с цел да покрият разноските на застрахователите.

Изчисленията на регулаторния орган демонстрират, че има риск от забележителна загуба за предходната година - 65 млн. лева може да не стигнат, с цел да се покрият предявените искания за леки и лекотоварни коли до 5 тона.

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов разпореди през вчерашния ден на парламентарната група на партията да не гласоподава импортираните промени в Кодекса за застраховането, до момента в който не бъдат подложени на необятен публичен спор. Информацията бе предоставена от пресцентъра на Политическа партия на ГЕРБ.

Промените бяха импортирани сред първо и второ четене от народния представител и ръководител на бюджетната комисия Менда Стоянова. Те касаят реда и изискванията за установяване на имуществените и неимуществените компенсации при застраховка „ Гражданска отговорност “. Идеята е да има таван от 20 000 лв. обезщетение за околните на умрял при злополука. Сумата ще се изплаща на брачен партньор, брачна половинка, на човек, живеещ на фамилни начала, на дете и на родител. Братът и сестрата на умрелия може да получат 15 000 лв., а 5000 лв. обезщетение по изключение ще се дава на други лица, които са основали прочувствени връзки с умрелия, е записано в предлаганите промени в Кодекса за обезпечаване.

Същите размери компенсации да бъдат определяни и от застрахователя на отговорния лидер или по правосъден ред при гибел или телесно увреждане на човек, планува друго предложение на Менда Стоянова. Според нея е редно сумите на компенсациите да важат и за застрахователни събития, настъпили преди влизането в действие на промените на Кодекса за обезпечаване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР