Задълженията във футболния Левски възлизат на 23 948 000 лв.

...
Задълженията във футболния Левски възлизат на 23 948 000 лв.
Коментари Харесай

"Левски" има задължения в размер на близо 24 млн. лева

Задълженията във футболния " Левски " възлизат на 23 948 000 лева към този миг. Това разгласи новият мажоритарен притежател на " сините " Наско Сираков.

Преди седмица той получи 86,6% от акциите на клуба от някогашния им собственик Георги Попов - доближен до някогашния финансов покровител на отбора Васил Божков. В момента и двамата са в Дубай. Българската прокуратура им повдигна няколко обвинявания и изиска екстрадицията им.
Наско Сираков трансферира 35% от " Левски " на Тити Папазов (ВИДЕО) Дълговете на клуба сега са близо 24 милиона лв.
Голмайстор номер 1 в историята на " Левски " посочи какви са отговорностите на клуба на първата си конференция като притежател.

" Левски " би трябвало да погаси близо 24 млн. лв., разпределени по следния метод:

По заеми и главници - 11,7 млн. лева
Към " Главболгарстрой " - 3,82 млн. лева
Към Национална агенция за приходите (по споразумение) - 4,4 млн. лева
Към Национална агенция за приходите (текущи) - 714 хиляди лева
За заплати (към 2 май) - 1,8 млн. лв.
Към други клубове за прехвърляния - 606 хиляди лева
Комисиони за прехвърляния - 130 хиляди лева
Лични пари по контракти на играчи - 270 хиляди лева
За екипировка - 130 хиляди лева
Текущи разноски - 50 хиляди лева
Местни налози и такси - 963 хиляди лева

Снимка: БГНЕС

Най-наложителни за погасяване са тези 1,8 млн. лв., които клубът е натрупал като отговорности от неизплатени заплати от началото на годината. Именно тогава компанията за лотарийни игри, благосъстоятелност на Васил Божков, спря да финансира клуба.

Сираков съобщи, че минути преди първата му конференция клубът е постигнал сделка с " Главболгарстрой " - компанията, която построи Сектор " А " на стадион " Георги Аспарухов ", за отсрочване на заплащането. То би трябвало да бъде осъществено след 5 години, като дотогава по него няма да се натрупат лихви.

Снимка: Lap.bg

Новият мажоритарен притежател на " сините " съобщи, че клубът дължи и 7 млн. лв. към компаниите на Васил Божков.
Павел Колев остава в " Левски ". Спортният шеф - не (ВИДЕО) Новият притежател Наско Сираков ще беседва с треньора Петър Хубчев по отношение на бъдещето му
" Това са към 7 млн. лв.. Толкова са и отговорностите към " Националната лотария " и " Нове холдинг ", само че те са с падеж 2023 година. Не е толкоз страшна обстановката. Най-големият проблем са парите, които изискуем от началото на годината на футболисти, администрация, треньори. С всеки един ще стартира диалози. Този златен дъжд и финансов оазис на " Герена " към този момент е завършил. Апелирам всеки, който е на работа да прояви почитание към институцията " Левски ". Когато е имало пари всичко е било плащано на секундата. Трябва обаче да стиснем зъби и да стегнем коланите. Внимателно ще огледаме всяка една служба. Има какво и по какъв начин да се усъвършенства в тази тенденция ", съобщи Сираков.

В момента клубът се устоя най-вече от дарения, продажба на билети и почитател продукти. Те обаче са незадоволителни, като съществуват и заплаха тимът да не може да доиграе сезон 2019/2020.

Снимка: БГНЕС

" Между 2,5 и 3,5 млн. лв. са нужни за довеждане докрай на сезона. В касата има към 100 хиляди лв.. Благодаря на почитателите, че са се нагърбили всеки месец да събират парите към Национална агенция за приходите. Спонсори и рекламодатели - водим диалози всеки ден. Работим с доста съществени финансисти. Важно е първо да си стегнем коланите и да стартираме да сторим къщичката си от основите. " Левски " е стигнал до тази обстановка, защото е харчил доста повече, в сравнение с е изкарвал. Това повече няма да се случва. Ще гледаме и да остават пари, с цел да чистим задълженията. През годините съм потвърдил по какъв начин работя в " Левски " и какво сме реализирали. Между 2004 и 2008 в " Левски " влязоха 50 млн. лв.. Сега няма да е толкоз елементарно. Когато доста искаш нещо и имаш знанията по какъв начин да го постигнеш постоянно можеш да успееш ", сподели още Сираков.

В тежката финансова обстановка почитателите на тима се обърнаха към министър-председателя Бойко Борисов с молба да бъде вдигнат запора върху сметките, по които Божков финансираше " сините ". Ако това не се случи, те желаеха безлихвен заем, с цел да се подсигурява съществуването на клуба.
7 години след " Тръгвам си от " Герена " и повече кракът ми няма да стъпи тук " Наско Сираков се завръща в "Левски " като мажоритарен притежател
Сираков отхвърли да съществува такава опция.

" Няма да молим премиера да ни заплаща задълженията. Както сме ги натрупали, по този начин ще си ги платим. От него ще търсим помощ за стадиона. Във всеки един миг ще знаем всяка стотинка къде отива. Аз съм поръчител, че няма да има подмолни сделки. Трябва безспорна бистрота на всяко едно равнище. Бих разговарял с всеки, който има чисти и транспарантни пари. " Куфарчета " в " Левски " няма да има ", сподели още Сираков.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР