Задълженията на Левски към НАП ще спаднат под 10 милиона

...
Задълженията на Левски към НАП ще спаднат под 10 милиона
Коментари Харесай

Левски е намалил до 10 млн. лв. дълга към НАП

Задълженията на Левски към Национална агенция за приходите ще спаднат под 10 милиона лв. в края на ноември. Това разгласи членът на УС на клуба юрист Борислав Георгиев в.

„ Когато се случват разсрочвания с Национална агенция за приходите, е добре да се случва в медийна тишина. Ревизията удостоверява тези числа – близо 2,5 милиона лв. към главницата са погасени. Отделно от тези суми, от 1 март 2023 година до сегашния миг Левски не натрупа нови отговорности. Цифрата на изплатените отговорности към Национална агенция за приходите са близо 5 милиона “, сподели той след.

„ Същественото и значимо е това, че с реализиране на едно съглашение освен футболният клуб може да възнамерява своите доходи и разноски, само че и лихвата по оставащите отговорности се понижава. Единствено върху осигуровките продължава да тече рента. Всички останали отговорности по Данък добавена стойност минават на рента, която си олихвява с 3,79, това доста ще облекчи натрупването на други лихви. Под 10 милиона ще паднат отговорностите още този месец. Главницата също ще падне под 5 милиона лв. “, добави юрист Георгиев.

Няколко пъти през годината от Левски оповестяват, че задълженията към Национална агенция за приходите понижават. Към края на февруари дължимото към приходната организация беше 11.5 млн. лв..
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР