Задължения за около 50 млн. лева погаси изцяло и предсрочно

...
Задължения за около 50 млн. лева погаси изцяло и предсрочно
Коментари Харесай

"Дунарит" погаси дългове за 50 милиона лева към държавна компания

Задължения за към 50 млн. лв. погаси напълно и предварително военният „ Дунарит " към Държавната консолидационна компания.

Това излиза наяве от известие на Съветът на шефовете на сдружението, изпратено до медиите.
„ Финансовото излекуване на „ Дунарит " АД неизбежно минава през погасяване на отговорностите на сдружението. Благодарни сме на министъра на стопанската система, че съумя да обезпечи изкупуване на отговорностите на сдружението, като по този метод към сегашния миг главният заемодател на „ Дунарит " АД е законен - „ Държавна консолидационна компания " ЕАД, заместил редица мними кредитори с неразбираеми планове.

При създалата се обстановка, макар че изкупените от „ Държавна консолидационна компания " ЕАД отговорности на „ Дунарит " АД не са изискуеми и са под изискване, за да не се спекулира в общественото пространство с желанията на държавното управление, мениджмънтът на „ Дунарит " АД взе решение и погаси напълно и предварително задължението си към „ Държавна консолидационна компания " ЕАД със лични средства от комерсиална активност в размер на към 50 млн. лв. ", се споделя в известието.

От Съвета на шефовете декларират: „ Като продължение на извършената среща на министър на стопанската система Емил Караниколов с изпълнителния шеф и представители на синдикатите, Съветът на шефовете на сдружението при направената от министъра на стопанската система рекомендация и назначи пълномощник на „ Дунарит " АД.

С осъществяването на тези стъпки Съветът на шефовете е извършил рекомендациите на министъра на стопанската система, с цел да не се стигне до лишаване на Разрешителните за произвеждане, търговия и предпазване на сдружението. Процедурата все още е спряна на законово съображение с Решение на шефа на Главна дирекция „ Национална полиция ".

Ръководството на сдружението остава отворено за предстоящ разговор, в това число и с държавните институции за решение на зародилите проблеми. Целта е опазване на едно добре работещо стратегическо дружество, в което са директно ангажирани над 1300 служащи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР