Задължението на банките да привикват клиентите си поне веднъж годишно

...
Задължението на банките да привикват клиентите си поне веднъж годишно
Коментари Харесай

Емил Хърсев: Превръщат банките в полицейски участъци

Задължението на банките да привикват клиентите си най-малко един път годишно е следващата стъпка към внедряване на полицейщина в банковата система.
Това съобщи прeд bTV финансистът Емил Хърсев във връзка измененията в Закона за ограниченията против изпирането на пари. Поредните промени ще задължат жителите всяка година да посещават офис на банка, в която имат сметка, с цел да потвърдят или актуализират предоставените персонални данни.

Според Хърсев това е следващото доказателство, че задачата е банките да бъдат превърнати във " филиал на полицейските сектори ". Той разясни обаче, че не е наложително изискваната идентификация на клиента да бъде физическа със заставяне той да се яви на несъмнено място, а може да е и благодарение на телекомуникационни технологии.

Финансистът акцентира, че измененията са били признати още през март и не са свързани с теча на информация от системата на Национална агенция за приходите. Той не счита, че има риск от приключване на персонална информация поради хакерската офанзива.

" В банковата система такова нещо като разпределяне на заем без идентификация на клиента няма ", сподели Хърсев и изясни, че това не е в полза на кредитора.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР