Задължение на служебното правителство е да гарантира, че страната ще

...
Задължение на служебното правителство е да гарантира, че страната ще
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Трябва да гарантираме, че страната ще продължи да се движи с бързи стъпки

" Задължение на служебното държавно управление е да подсигурява, че страната ще продължи да се движи с бързи стъпки ". Това съобщи пред Нова телевизия Атанас Пеканов, по ръководство на европейските средства.

По думите му всеки един нов кабинет, би трябвало да подсигурява ефикасна работа на институциите. Направените промени, като промяната на регионалните шефове и и са безусловно естествени. В цялостното право на министрите е да подберат екипа си и да назначат хора, които ще свършат работа , добави Пеканов.

Той уточни, че служебният кабинет продължава да работи по Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ), Пеканов посочи, че това е един от целите пред служебното държавно управление. ПВУ е основата за по-бързо развиване на страната, добави той.

За второто заплащане по ПВУ би трябвало да бъдат признати 22 закона. Предишното ръководство одобри единствено един. Бъдещите депутати ще би трябвало да мислят за приемането на тези закони, които ще бъдат направени от служебното държавно управление, добави Пеканов.

По думите му страната към момента не е получила средствата по първото заплащане по ПВУ. Той уточни, че се прави инспекция дали всичко е писмено изрядно. Страната ни би трябвало да получи 1,3 милиарда евро. Те ще бъдат изплатени до 2 месеца от поискването, откакто се откри, че всичко е изрядно.

Работи се и интензивно за покриване на критериите за влизане в еврозоната.

Пеканов разяснява и обстановката с газовата рецесия. Работим по намиране на решение за газовата рецесия. Диверсификацията на доставките на газ е главен приоритет., който работи старателно, съобщи той.

Липсата на газ ще докара до икономическите загуби . Последиците могат да бъдат неприятни или пагубни, сподели още Пеканов, описвайки най-лошия вероятен сюжети.
 Финалният автограф на ПВУ в Европейската комисия е комплициран
Финалният автограф на ПВУ в Европейската комисия е комплициран

Това удостоверява, че няма закъснение в изпълнението
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР