Задълбочаващата се криза в Русия застрашава милиарди долари, на които

...
Задълбочаващата се криза в Русия застрашава милиарди долари, на които
Коментари Харесай

Наближаващата криза в Русия поставя под риск $13 милиарда, изпращани от емигранти

Задълбочаващата се рецесия в Русия заплашва милиарди долари, на които разчитат едни от най-зависимите от своите емигранти стопански системи в света.

Работниците от някогашните руски републики, работещи в Русия, където не им е нужна работна виза, изпращат по 13 милиарда $ вкъщи всяка година. Със затварянето на огромна част от стопанската система в страната обаче, строителството и таксиметровите услуги, в които са заети огромна част от тези емигранти, са в застой, написа Bloomberg.

В резултат общата сума на изпращаните в техните родни страни средства могат да паднах с над 30-40% през тази година, пресмята Елдар Вахитов, който е анализатор в лондонската M&G Investment.

Според съветската централна банка ограниченията за ограничение на епидемията могат да костват сред 1,5 и 2% от икономическия напредък през 2020 година. При най-лошият сюжет ударът може да е доста по-тежък - до сред 5 и 10% надолу.

" Спадът на тези пари, изпращани от Русия, не може да бъде обезщетен. Вместо това тези страни ще би трябвало да употребяват запасите си или да се извърнат за поддръжка към Международния валутен фонд ", изяснява Вахитов.

В една от огромните компании, където забележителна част от чиновниците идват от някогашните руски републики, заплатите към този момент са доста надолу. Само през март възнагражденията в енергийното сдружение Unistream са били понижени с 30%.

А управляващите най-засегнатите страни към този момент пресмятат загубите за тази година. От Централната банка на Грузия, от която доста хора работят и в Италия, чакат изпращаните от емигрантите пари да спаднат с близо една трета. За Киргизстан загубите са от към 400 милиона $, като страната към този момент има контрактуван избавителен заем от МВФ в размер на 121 милиона $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР