Задълбочаването на сътрудничеството между Министерството на отбраната и предприятията от

...
Задълбочаването на сътрудничеството между Министерството на отбраната и предприятията от
Коментари Харесай

Превъоръжаването на Въоръжените сили обсъди Тагарев с отбранителната индустрия

Задълбочаването на съдействието сред Министерството на защитата и предприятията от българската отбранителна промишленост разиска военният министър Тодор Тагарев по време на среща със съпредседателите на " Сдружение на българската отбранителна промишленост - акад. Стефан Воденичаров " (СБОИ).

Това са инж. Петър Георгиев - изпълнителен шеф на " Самел-90 " АД, инж. Петър Чолаков - изпълнителен шеф на " Optix " АД и инж. Петър Петров - изпълнителен шеф на " Дунарит " АД.

На срещата бяха разисквани въпроси, свързани с процеса на превъоръжаване и рационализация на Въоръжените сили, подсилване на българската отбранителна индустриална база (БОТИБ) и интеграцията й в евроатлантическата отбранителна индустриална база.

В срещата взеха присъединяване също по този начин заместник-министърът на защитата Станимир Георгиев и началникът на политическия кабинет на министъра на защитата Добромир Тотев.

В " Сдружението на българската отбранителна промишленост " вземат участие общо 16 определящи за индустриалната и софтуерна база на защитата предприятия, в които са заети над 35 хиляди служащи и чиновници. Браншовата организация членува в " Европейската асоциация на аерокосмическите и отбранителни промишлености ".
 Основният приоритет на Тагарев бил превъоръжаването на Сухопътните войски
Основният приоритет на Тагарев бил превъоръжаването на Сухопътните войски

Военният министър още веднъж отхвърли да се възнамерява изпращане на български войски в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР