Задълбочаването на двустранното сътрудничество и приноса на Турция за овладяване

...
Задълбочаването на двустранното сътрудничество и приноса на Турция за овладяване
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов: Споразумението между ЕС и Турция е важно за всички европейски държави


Задълбочаването на двустранното съдействие и приноса на Турция за преодоляване на мигрантския поток по българската граница разискаха министър председателят Борисов и президента на Турция Резжеп Ердоган. Двамата разговаряха в границите на 73-тата сесия на Организация на обединените нации в Съединени американски щати. Те оцениха високо позитивното икономическо активизиране на връзките сред двете страни в региона на туризма, енергетиката и превоза през последните години.

По време на срещата българският министър председател Борисов акцентира, че Турция остава с изключение на наш непосреден комшия, само че и значим сътрудник в региона на миграцията и битката с тероризма. Президентът на Турция Ердоган изрази признателност към министър-председателя Бойко Борисов за провеждането на срещата на върха сред Европейски Съюз и Турция във Варна на 26 март. По думите на турския президент срещата във Варна дава позитивна тенденция на развиване в връзките сред Анкара и Брюксел.

Българският министър-председател акцентира значимостта от съглашението сред Европейски Съюз и Турция за всички европейски страни и уточни, че мирът и разговорът са най-хубавото средство на дипломацията.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР