Задълбочаване на сътрудничеството в областта на туризма, обсъдиха председателите на

...
Задълбочаване на сътрудничеството в областта на туризма, обсъдиха председателите на
Коментари Харесай

Кипърска парламентарна делегация на посещение у нас

Задълбочаване на съдействието в региона на туризма, разискаха ръководителите на парламентите на България и Кипър - Цвета Караянчева и Димитрис Силурис. Кипърска парламентарна делегация е на публично посещаване у нас по покана на Цвета Караянчева. Гостите се срещнаха също с президента Румен Радев и с премиера Бойко Борисов.


Димитрис Силурис и Цвета Караянчева дадоха висока оценка на политическите и парламентарните връзки сред България и Кипър. Смятат, че политиците би трябвало да ги развиват в интерес на хората.
Димитрис Силурис, ръководител на Камарата на представителите на Кипър: Ние изпитваме огромна признателност към вашата страна за времето след турската инвазия, когато България даде работа и самун на хиляди кипърски жители, изгубили домовете си.
В Кипър живеят 30 000 българи. Според Силурис те са едни от най-хубавите служащи.

Цвета Караянчева, ръководител на Народно събрание: Говорихме за съдействие в региона на културата, образованието и най-много на туризма. И за това, че можем да предлагаме, България и Кипър, взаимен туристически артикул, който да предлагаме на трети страни.
Пред Димитрис Силурис българският министър председател изрази вяра, че ще се разшири спектъра на визити на отраслови министри сред двете страни. Борисов счита, че политическият разговор сред България и Кипър е извънредно потребен.

Приятелството сред двете страни се основава на духовните и културни връзки, които съществуват от години, означи президентът Румен Радев на срещата си с кипърската делегация. Той акцентира, че Кипър е значим търговско-икономически сътрудник на България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР