Задълбочава се търговската война между Съединените щати и Китай. Двудневните

...
Задълбочава се търговската война между Съединените щати и Китай. Двудневните
Коментари Харесай

Търговските преговори между САЩ и Китай ще продължат

Задълбочава се комерсиалната война сред Съединените щати и Китай. Двудневните договаряния завършиха без резултат и по този начин стартира процедура за увеличение на митата върху целия останал китайски импорт в Щатите, който е на стойност към 300 милиарда $. Вчера Вашингтон увеличи митата за китайски артикули за към 200 милиарда $.

Разногласие по три точки остава след следващия кръг от договарянията сред Китай и Съединени американски щати във Вашингтон. Въпреки това полемиките ще продължат, увери китайският вицепремиер Лю Хъ. И двете страни дефинират завършилите диалози като градивни и откровени.

Сред главните претенции на Китай е унищожаване на всички спомагателни мита, с цел да се възобнови естествената двустранна търговия.

Американският президент Доналд Тръмп обаче разпореди да стартира процедура за налагане на още мита, които ще обзет съвсем целия импорт на китайски артикули. Стойността им се прави оценка на към 300 милиарда $. Процедурата ще стартира в понеделник, само че съгласно специалисти ще минат месеци, преди да стане ефикасна.

В момента от нараснали мита е обиден китайски импорт на стойност над 200 милиарда $.

Каквото и да се случи в бъдеще, американските семейства към този момент пресмятат какви ще са резултатите. Очаква се да нарастне всичко - от дезодоранти и каишки за кучета до колела и раници.
Джил Шлезингер, анализатор в телевизия Си Би Ес: Въпреки че постоянно се приказва за победа, няма победител в една комерсиална война.
Според други отзиви по-скъпите китайски артикули ще подтикват американците да купуват локални артикули и към този момент се вижда напредък в продажбите.
 © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР