"Зад завесата на демокрацията става нещо крайно тревожно". Това каза

...
"Зад завесата на демокрацията става нещо крайно тревожно". Това каза
Коментари Харесай

Калин Тодоров: Зад завесата на демокрацията става нещо тревожно

"Зад завесата на демокрацията става нещо извънредно обезпокоително ". Това сподели пред БНР писателят Калин Тодоров - създател на "Зад завесата на Соца ", който към този момент приготвя за щемпел нова книга - "Зад завесата на демокрацията ". Той е наследник на последния министър председател на България преди 10-и ноември 1989 година – Станко Тодоров.

"Кога беше спусната завесата, когато в този момент обвиненият предприемач Васил Божков беше „ свещена крава” на прехода и тогава никой не го пипаше за нищо и политиците му помагаха да натрупа благосъстоянието си. Той беше като национална горделивост с сбирката си от антики, с която се представяхме пред света. Изведнъж, без всякаква забележима причина, той се трансформира в най-опасният и незаконен българин. Питам се по кое време беше спусната завесата - тогава, когато той забогатяваше, или в този момент - когато страната го разобличава? ", разяснява Тодоров.

Писателят съобщи, че с разкритията си Божков дискредитира и себе си. "Аз не мога да приема, че това е защитна тактика и прокуратурата е длъжна да ревизира тези изказвания на господин Божков . Тези изказвания основават едно публично въодушевление против държавните институции. Ако те не бъдат разсеяни, в съзнанието на българите ще остане усещане, че сме ръководени в действителност от хунта ", уточни той.

По думите на анализатора прокуратурата манипулира публичното мнение и съда, като разкрива доказателства преди правосъдния развой. "Щом прокуратурата си разрешава това, би трябвало това да е разрешено и на отбраната, тъй като двете страни в процеса би трябвало да са равностойни”, сподели Тодоров.

Писателят разяснява и ареста на предприемачите Атанас и Пламен Бобокови. "В арестите се натрупват обвинени предприемачи, а пояснение какво става - няма. Все отново има процесуални периоди, които изтичат, а не стартират правосъдни процеси. За братя Бобокови не бяхме чували нищо неприятно, а в този момент се оказва, че и те са в сивия бранш ", уточни той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР