Зад застават Йордан Цонев от ДПС, Венко Сабрутев от ПП-ДБ

...
Зад застават Йордан Цонев от ДПС, Венко Сабрутев от ПП-ДБ
Коментари Харесай

ГЕРБ видяха разминавания в сметките на Асен Василев. Искат забавяне на бюджета за догодина

Зад застават Йордан Цонев от Движение за права и свободи, Венко Сабрутев от ПП-ДБ и Делян Добрев от ГЕРБ. Основният претекст - първо би трябвало да бъдат признати данъчните закони, преди да се пристъпи към гласоподаване на Закона за ДОО и НЗОК, както и Закона за държавния бюджет.

 

Новото предложение е в прорез със записаното в Закона за обществените финанси, където се показва, че в период до 31 октомври Министерският съвет би трябвало да внесе в Народното събрание утвърден законопроект за държавния бюджет дружно с обновената средносрочна бюджетна прогноза.

 

Официално повода за тези забавяния е депутатската почивка, която през вчерашния ден бе удължена до 8 ноември, след предложение на депутатите, които просто отхвърлиха да работят изключително. 

 

Според един от вносителите обаче - Делян Добрев от ГЕРБ, повода е, че “не излизат сметките на бюджета ” на Асен Василев. Опозицията обаче смята, че Василев не е подготвен с бюджета и това е повода да се желае закъснение. Предложението за забавянето се появило през вчерашния ден, през днешния ден към този момент текстовете минаха и през бюджетна комисия. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР