Зад всеки един кабинет трябва да има ясно мнозинство. Оттам

...
Зад всеки един кабинет трябва да има ясно мнозинство. Оттам
Коментари Харесай

Крум Зарков: Технически кабинет? Трябва да има ясно мнозинство

„ Зад всеки един кабинет би трябвало да има ясно болшинство. Оттам нататък неговият профил може да варира с проектозадачите, които са му сложени и хората, които персонално вземат участие. Но първичното изискване е да има ясно политическо болшинство, което да го поддържа “. С тези думи в Бургас министърът на правораздаването, Крум Зарков показа визията за съставяне на „ механически кабинет “.

Зарков не разяснява хипотезата за трети мандат - на Българска социалистическа партия, нито опциите му за присъединяване в нов длъжностен кабинет.

И сложи акцент върху настояванията на гласоподавателите за по-добри условия на работа и по-високо възнаграждение.

" Никога не сме губили общ език с надзирателите. Щастлив съм, че промяната се реализира и към този момент всички работят по12 часа. От 1 януари влезе в действие разпоредба за метода, по който се изплащат спомагателни хонорари за спомагателни резултати. Това е нещо, което системата и хората в нея чакаха прекомерно дълго време. Досега можеше да се даде нещо в допълнение, единствено в случай че преди този момент е имало спестено. Сега при реализирани резултати тези средства са нормативно обезпечени. Но би трябвало да бъдат и финансово обезпечени, по тази причина работим.

Подходили сме самостоятелно. Смените да бъдат най-добре от позиция на успеваемостта и живота на чиновниците. Тази отлагана с години промяна е реалност ", безапелационен е правосъдният министър.

По думите му, промяната е доста ефикасна и идващите няколко месеца това ще се удостовери.

" Ще има и значимо финансово измерение. Хората са най-важни – постройките ги строим, само че в случай че няма удовлетворени и стимулирани хора няма да се получи “, сподели още той.

В Бургас министър Зарков дойде с цел да даде формален старт на построяването на първото в България преходно поделение към пандиза - half way house.Проект на стойност 1, 300 млн. лева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР