Зад термина ботокс стои една от най-често избираните и препоръчвани

...
Зад термина ботокс стои една от най-често избираните и препоръчвани
Коментари Харесай

Ботокс - ето кои са най-често задаваните въпроси за процедурите

Зад термина ботокс стои една от най-често избираните и препоръчвани анти-ейдж разкрасяващи процедури. Основният му резултат е съкращаване на фини линии бръчки, както и попречване на тяхното увеличение в дълбочина. За задачата се инжектира характерно вещество, наречено ботулинов токсин. Неговата функционалност е да блокира предаването на нервния подтик от неврона към мускулното влакно. По този метод мускулът остава в положение на релаксация за избран интервал от време, т.е. не се редуцира. Така действаме непосредствено в региона, в която са се появили първите признаци на стареене.

Въпреки че ботоксът е класическа, относително добре позната и практикувана по целия свят естетична процедура, към него не престават да съществуват избрани незнайни и известни неясноти. В днешния материал ще дадем отговорите на най-често задаваните въпроси, свързани с този анти-ейдж разкрасяващ способ в актуалната естетична медицина.

Само в региона на лицето ли се поставя ботокс?


Всъщност, ботулиновият токсин намира приложение освен за естетични, само че и за лечебни цели. Нерядко ботоксът се употребява в областта на стоматологията, неврологията и офталмологията. Като мускулен релаксант, той служи за облекчение на положението, наречено бруксизъм, което се показва в несъзнателно притискане на зъбите. Кривогледство при деца е друго свидетелствуване за потребление на невротоксинът. Ботулиновият токсин повлиява мигренозни пристъпи, както и спастични мускулни нарушавания. Ако се върнем назад в областта на естетичната медицина, би трябвало да отбележим, че ботокс може да се инжектира освен по в региона на лицето, само че и в зоната на деколтето и шията.

Колко постоянно би трябвало да се поставя ботокс?


Трудно е да се отговори еднопосочно на този въпрос. Всичко зависи от самостоятелното положение на кожата, както и ежедневните, полагани вкъщи, грижи за нейното здраве, чистотата и хидратация. Съществен фактор е и размера на несъвършенствата, които се поправят с ботокс. Средно, експертите предлагат да се прави поддръжка с инжектиране през 4-6 месеца.

Може ли да се поставя ботокс по време на бременност?


Редица естетични процедури, както и съответни козметични съставки не се предлагат по време на бременност и кърмене. За някои от тях има известни изследвания, доказващи нездравословното им въздействие върху бебето. За множеството обаче не са налични огромни проучвания, които да открият съответния им резултат върху плода. Ботоксът е един от тях, а поради обстоятелството, че публично е приет за лекарство от категория С, специалистите от поучават да изчакате с процедурата досега, в който дефинитивно спрете с кърменето.



Има ли риск от тежки странични резултати в резултат на подложен ботокс?


Главоболие, отмалялост и лека болежка в региона на убождането са естествени, краткотрайни и относително леки отрицателни реакции, които някои пациенти изпитват няколко дни след слагане на ботокс. По-сериозен непряк резултат от процедурата е птоза на клепача, което съставлява намаляване на горния клепач. Тази отрицателна реакция от ботокса обаче е обратима. Възможно е организмът да образува антитела против ботулиновия токсин, което прави процедурата на практика неефективна.

От какво би трябвало да се въздържаме директно след инжектиране на ботулинов токсин?


Специалистите поучават в границите на до 6 часа след процедурата да не вдигате тежко, да не се навеждате и да не стоите в легнало състояние. Избягвайте всевъзможни внезапни придвижвания, както и тренировки и сауна. Добре е да не приемате алкохол в деня на процедурата и да не нанасяте грим и козметични артикули.
Ботоксът е един от най-ефикасните способи да поддържаме лицето си младо и свежо на относително ниска цена и без последици за вашето здраве. Ето за какво той продължава да е цар измежду разкрасяващите естетични процедури към този момент няколко десетилетия наред.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР