Зад решението на Гърция да експулсира двама руски дипломати стоят

...
Зад решението на Гърция да експулсира двама руски дипломати стоят
Коментари Харесай

Москва: Вашингтон стои зад решението на Атина да гони руски дипломати

Зад решението на Гърция да експулсира двама съветски дипломати стоят Съединени американски щати, които намерено поддържат такива дейности. Това гласи публикувано известие на Руското външно министерство, представено от ТАСС.
„ Очевидно е, че че зад антируското решение на държавното управление на Гърция, планувано да съвпадне с откриването на срещата на върха на НАТО, стои Вашингтон, намерено поддържащ тези дейности в изказване на държавния департамент “.
В същото време Руското дипломатическо ведомство предизвестява за вероятните последици от дейностите на Атина. „ Разглеждаме тази акция като безусловно голословна, непотвърдена с обстоятелства от гръцката страна, настояща в несъгласие с характера на нашите двустранни връзки и способна да им навреди съществено “.
о-рано стана ясно, че гръцкото държавно управление е взело решение да разгласи за " личност нон грата " двама съветски дипломати, както и да забрани на още двама да влизат на гръцка територия.
Като причина Атина сочи, че съветските дипломати са се пробвали да подкупят гръцки държавни чиновници, с цел да предадат избрана информация. Освен това руснаците пробвали да въздействат върху договарянията сред Гърция и Македония за някогашната югославска република, както и да " влязат " в гръцката патриаршия посредством " финансови облаги " за определяне на по-сериозно съветско въздействие в Атон.
Според почитан източник в Кремъл, представен от РИА Новости, Русия също ще изгони двама гръцки дипломати в отговор на решението на Атина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР