Зад отвличането на Адриан Златков стои организирана престъпна група от

...
Зад отвличането на Адриан Златков стои организирана престъпна група от
Коментари Харесай

Похитителите на Адриан – хора със солиден криминален опит

Зад отвличането на Адриан Златков стои проведена незаконна група от хора със стабилен престъпен опит. Това съобщи психологът, работил по бандата на „ Наглите”, Тодор Тодоров.

Иван Киров води договарянията с похитителите на татко му. Бизнесменът Киро Киров е похитен, откакто слиза от автомобила си. Бандата на „ Наглите” го държи 17 дни в плен.

„ Похитителите се свързаха на втория ден да изискат откуп. Дотогава не имах вяра, че става въпрос за похищение. За да се избави индивидът, се заплащат парите, това е грозната истина”, споделя Иван Киров.

Още не е ясна задачата за отвличането на 25-годишния Адриан – дали е възмездие, или за откуп.

При всички случаи обаче закононарушението е извънредно точно планувано, споделя психологът, работил за разкриването на „ Наглите”.

„ Хората, които се занимават с този жанр закононарушения, имат сериозен престъпен опит преди този момент. Всеки има друг престъпен опит, с цел да извършва съответната задача добре”, изяснява Тодоров.

Според него, в случай че нарушителите са новосформирана група и казусът завърши сполучливо, прекомерно евентуално е те да продължат с този бизнес.

„ Апетитът идва с яденето и по-късно ще продължат”, показва психологът.

Друга догадка е, че „ Наглите” се възраждат. През 2009 година за зверствата бяха задържани 25-ма. Едва четирима от тях получиха ефикасни присъди. Другите са на независимост.

„ Аз си мисля, че групата е била по-голяма от наказаните. Имало е хора, които са пристигнали от чужбина, един от тях ми сподели, че е минал 2000 км поради мен”, означи Киро Киров, който стана жертва на похищение.

„ Не мисля, че се възраждат някакви нарушители, те просто не престават със своя рецидив”, споделя Тодоров.

Жертвите, техните близки и психолозите акцентират, че е извънредно значимо в тези случаи да се работи с полицията, тъй като всяко безчинство може да бъде съдбовно.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР