Зад нас останаха бебешки столчета, пожари, взривени коли, каза българинът

...
Зад нас останаха бебешки столчета, пожари, взривени коли, каза българинът
Коментари Харесай

Говори българка, която е била на фестивала, близо до ивицата Газа

" Зад нас останаха бебешки столчета, пожари, взривени коли ", сподели българинът Ивайло Панчев, който беше евакуиран от пограничен кибуц с Газа.

Говори българка, която е била на фестивала, покрай линията Газа, когато падат ракетите на " Хамас ". И Рени Момонова попада под масирана офанзива. Жертвите са над 260. За благополучие Рени съумява да се избави.

" Започнахме да тичаме, да залягаме в канавки. Зад нас стреляха. Тичахме някъде към 4 часа. Аз персонално нямам убити другари. Чух по какъв начин се стрелят зад мен. Момичетата ме подвигаха и споделяха – " бягай, тъй като ще те вземат за пленник ", изясни Рени Момонова, представена от bTV.

Под бомбите остават още български жители. От през вчерашния ден следим опитите на Ивайло Панчев да се изтегля.

" Армията ни ескортира. Може би към 30-40 километра всички карахме след тях и видяхме какво остава към нас - пожари, взривени коли към пътищата, задачите на дупки от изстрели, бебешки столчета ", сподели Ивайло Панчев, който живее в пограничен кибуц с Газа.

На 80 километра от Газа в град Бат Ям е Анна Атанасова. Синът ѝ е боец в противоракетната защита.

Той получи известие, че би трябвало да се връща в казармата и нощес му се обадих да го запитвам дали ще се върне петък и събота. Той сподели – " не мамо, несъмнено ще е доста дълго и войната ще доста дълга ".

Дъщерята на Ивайло също е част от израелската армията, само че към момента не е мобилизирана. И той и Анна към този момент не мислят за път към България.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР