Зад кулисите на CAGED – спектакъл, който ви провокира да

...
Зад кулисите на CAGED – спектакъл, който ви провокира да
Коментари Харесай

Зад кулисите на CAGED – спектакъл, който ви провокира да бъдете смели

Зад кулисите на CAGED – театър, който ви предизвика да бъдете смели Запознаваме ви с артистичния екип зад първата интернационална танцова продукция, основана в Европейската столица на културата  Ванеса Николова 10 юли 2019, 15:24  Зад кулисите на CAGED – театър, който ви предизвика да бъдете смели Източник: Лина Кривошиева
ветовната премиера на CAGED – артистична продукция, която служи като огледало към самите нас, ще се състои на 7 септември в Дом на културата “Борис Христов”, от 19:30ч.

Спектакълът е първият план на учредената в Пловдив GAYA DANCE COMPANY и е копродуциран от Фондация “ЕДНО за Култура и Изкуства”.

Екипът, който стои зад основаването на CAGED, е една приятна комбинация от култури, което автоматизирано допуска неговия триумф измежду хора с разнообразни ползи.

Сливайки актуален танц, музика и куклен спектакъл в едно цяло, CAGED ни води в света на страховете, които господстват над съзнанието ни.

Сковани от страхове, не стопираме да слагаме бариери пред личните си фантазии и идеали. Много постоянно обаче не осъзнаваме, че единственият метод да ги преодолеем е да се надигнем против тях.

Спектакълът ще ни запознае с историите на трима персонажи, затворени в клетките на личните си страхове, които ще оживеят на сцената под формата на танцуващи действителни и нереални същества.

„ Очаквайте висок полет и надълбоко потапяне”, предизвестява ни Павел Терзийски - музикално осъществяване.

„ Човешката душа няма години, пол или раса. Тя има блян. Да бъде свободна. Ще пуснем ли душите си от клетката на 7- ми септември? Искам да разбера”, това пита Полина Христова – кукловод.

„ Попадаме в капан, сходен на черна дупка. Без да знаем по какъв начин сме го създали. Трудно е да се каже, дали светът, в който живеем, е действителност или сън”, споделя Йонгджун Шин – танцьор.

Кой стои зад плана?

Пансън Ким - хореограф и създател на GAYA DANCE COMPANY

На сцената Пансън Ким изследва съкровените страсти, тънките струни на душевността и обмяната на сила сред хората.

CAGED е първата творба на неговата компания GAYA DANCE COMPANY. Самият той споделя, че тя е „ огледало на личните ни увреждания”.

Пансън Ким е експерт с голям опит на танцовата сцена, както като реализатор, по този начин и като хореограф. Собствени продукции основава от 2010г. насам.

Джийон Янг, Бонг Су Ким и Йонгджун Шин - танцьори

Джийон Янг следва актуален танц в Националния университет по изкуства в Корея (K-Arts). Танцувала е на интернационалните подиуми по целия свят.

Бонг Су Ким е танцьор и хореограф, основан в Сеул, Южна Корея. В предишното Ким танцува за голям брой компании, както в Корея, по този начин и в чужбина. В момента е главният хореограф в колектива Ubuntu и член на изобретателната група mover.

Йонгджун Шин е танцьор от корейски генезис, основан във Франция. Той е част от танцовата компания Theater Bielefeld. Участва в редица интернационалните продукции, а също по този начин и преподава танц в Училището по изкуства в Лозана.

Павел Терзийски - музикално осъществяване

Павел Терзийски е джаз вокалист, чиито разнородни техники придвижват слушателите в далечни земи и показват надълбоко равнище на прекарване на музиката.

През последното десетилетие взе участие в голям брой солови и групови планове с някои от най-големите имена, част от българската ъндърграунд джаз сцена.

Открояващ се със своите истински музикални импровизации, Павел е прочут измежду същинските ценители на музиката из Западна Европа.

Емилиян Гацов - композитор

Емилиян Гацов живее и работи в цяла Европа. Автор e на музиката на повече от 70 театрални постановки, танцови спектакли и кино продукции.

Няколко пъти е номиниран за „ Икар “ и „ Аскеер “ в категорията за авторска музика и печели „ Икар “ за „ Психоза 4:48 “ на Десислава Шпатова.

Полина Христова и Стефан Димитров - кукловоди

Полина Христова се изявява на разнообразни подиуми в българския куклен спектакъл от 1993г. насам. Актриса, приключила НАТФИЗ в компетентност Актьорско майсторство за куклен спектакъл в класа на проф. Жени Пашова, Полина има редица награди от фестивали за куклен спектакъл в България, Холандия, Сърбия и Хърватия.

Стефан Димитров е български сценичен и кино актьор и кукловод. Новаторският му жанр се радва на известност и влиятелни награди от 2013г. насам.

Стефан е развил извънреден нюх към детайлите чрез работата си с предмети и други материали, в това число кукли, като употребява натурален метод и уголемява визиите за обичайното кукловодство.

Мариета Голомехова - дизайн на кукли и маски

Мариета Голомехова стартира кариерата си като актриса, развивайки необятна палитра от умения и богат образен речник, които по-късно обогатяват цялата ѝ кариера като театрална и кино актриса.

От 1995г. се занимава с дизайн на декори, кукли, костюми и основава комплицирани картини, които в следствие се употребяват в известни постановки в София. Работа ѝ е позната в редица европейски страни.

Никола Тороманов - сценография

Никола Тороманов е притежател на 6 награди “Аскеер”, 3 награди “Икар” и голям брой самопризнания както в България, по този начин и зад граница.

Основен фокус на креативната му активност е да намира образни решения и да ги показва в разнообразни формати, в това число изложения.

Заедно с писателя Георги Господинов, той е съ-автор на книгата “Вечната муха” – комикс, който демонстрира по какъв начин историята може да бъде разказана през погледа на едно насекомо.

Каролин Вандам - светлинен дизайн

Каролин Вандам живее и работи във Франция, а през последните 15г. е бил помощник на едни от най-големите театрални режисьори в страната.

Започва да основава напълно лични светлинни дизайни през 2008г. с кино лентата “La Maison Tellier” на френската режисьорка Елизабет Рапно.

Виктория Костова - управител продукция

Виктория Костова работи в областта на културата от няколко години. Интересува се от конгрес спектакъл, контактна импровизация и разнообразни образни изкуства и все още учи Журналистика в СУ “Св. Климент Охридски”. Има опит в работата с разнообразни неправителствени организации с обучителни и обществени цели.

Билети за спектакъла можете да откриете тук.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Ванеса Николова .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  <br> Индианци от Титикака завладяват Черно море <br>
Индианци от Титикака завладяват Черно море
 Осем институции ревизират градината, изоставила дете на Витоша Осем институции ревизират градината, изоставила дете на Витоша  <br> <strong> Морска звезда </strong> стана <strong> шлагер </strong> в обществените мрежи <br>
Морска звезда стана шлагер в обществените мрежи
 <br> „ Царица Лъвица “, а не <strong> „ Цар Лъв “ </strong> е <strong> действителността </strong> <br>
„ Царица Лъвица “, а не „ Цар Лъв “ е действителността
 1 16-те най-грозни развода в света на шоубизнеса (СНИМКИ)  1 Повече от секси на 47: Горещата София Вергара (СНИМКИ)  1 Малума – най-продаваният латино реализатор в света (СНИМКИ)  1 Важните витамини и минерали, от които се нуждаем през лятото (ВИДЕО) --> АКЦЕНТИ  16-те най-грозни развода в света на шоубизнеса (СНИМКИ) 16-те най-грозни развода в света на шоубизнеса (СНИМКИ)  Повече от секси на 47: Горещата София Вергара (СНИМКИ) Повече от секси на 47: Горещата София Вергара (СНИМКИ)  Малума – най-продаваният латино реализатор в света (СНИМКИ) Малума – най-продаваният латино реализатор в света (СНИМКИ)  Важните витамини и минерали, от които се нуждаем през лятото (ВИДЕО) Важните витамини и минерали, от които се нуждаем през лятото (ВИДЕО) Последни  <p><strong>Зад кулисите на CAGED</strong> &ndash; театър, който ви предизвика да бъдете смели</p> Зад кулисите на CAGED – театър, който ви...  На фотографията: Кристиан Вигенин Вигенин седна на празното място зам.-председател на Народно събрание  <p>Меркел отново трепери неконтролируемо: Добре съм</p> Меркел отново трепери неконтролируемо: Добре съм  На фотографията: Андрей Бабиш, Зоран Заев Как двама съветски комици излъгаха Зоран Заев  Благотворителен маратон в поддръжка на болните от рак на гърдата Благотворителен маратон в поддръжка на болните от рак на...  <p>Непознатият Съюз на съветските социалистически републики: Американски цветни снимки</p> Непознатият Съюз на съветските социалистически републики: Американски цветни фотоси  <p>Как <strong>Никола Тесла</strong> се трансформира във <strong>вдъхновение за човечеството</strong></p> Как Никола Тесла се трансформира във ентусиазъм за...  Да помогнем на Ивайло да оздравее Да помогнем на Ивайло да оздравее  Александър Петров Българинът, спечелил "Мистър Гей Европа ":...  <p>Отпускат 3,7 млн. лв. за битка с африканската чума&nbsp;&nbsp;</p> Отпускат 3,7 млн. лв. за битка с африканската...  <p>Звезди разкриха с какъв брой хора са правили <strong>секс</strong></p> Звезди разкриха с какъв брой хора са правили секс  Изтребител F-16 Колко ще ни костват осемте F-16 от Съединени американски щати  <p>НС отхвърли ветото на Радев за Черноморието</p> Народно събрание отхвърли ветото на Радев за Черноморието  Александър Иванов от ГЕРБ, Пенчо Милков от Българска социалистическа партия Българска социалистическа партия и ГЕРБ в спор за машинното гласоподаване  ...  Създадена посредством 3D принтриране изкуствена кост 3D принтирани органи може да лекуват живеещите на Марс  <p>Иранската манекенка, която<strong> бяга </strong>от родината и <strong>спи по улиците на Париж&nbsp;</strong></p> Иранската манекенка, която бяга от родината и спи по...  Осем институции ревизират градината, изоставила дете на Витоша Осем институции ревизират градината, изоставила дете...  <p>Бионсе с <strong>рядка изява</strong>,&nbsp;взе си придружител</p> Бионсе с рядка изява, взе си компаньон  Волен Сидеров Оперативна програма отстраниха Сидеров, той желае отговори от Борисов  <p>Парламентът уважи паметта на Снежана Дукова</p> Парламентът уважи паметта на Снежана Дукова Всичко от през днешния ден Виц на деня Лятна бирария навън. Двама мъже пият бира. Единият пита сервитьора: - По какъв брой литра бира продавате на ден? - Ами към 200... - А искате… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Момчето, което прави българската бира известна в Европа  Уникални ретро фотоси на Слънчев бряг преди близо 50 години  Заведение изникна до вълните в Ахтопол Заведение изникна до вълните в Ахтопол  Сами ли сме във Вселената? Милиарди планети с условия за живот Милиарди планети с условия за живот  Двойка се венча пред хиляди непознати - Северняшка женитба в наши дни  Вековната билка с чудно деяние Водещи вести  Изтребител F-16 Колко ще ни костват осемте F-16 от Съединени американски щати  Волен Сидеров Волен Сидеров към този момент не е ръководител на ПГ на Оперативна програма  <p>Меркел отново трепери неконтролируемо: Добре съм</p> Меркел отново трепери неконтролируемо: Добре съм  <p>НС отхвърли ветото на Радев за Черноморието</p> Народно събрание отхвърли ветото на Радев за Черноморието  <p>Отпускат 3,7 млн. лв. за битка с африканската чума&nbsp;&nbsp;</p> Нови огнища: Отпускат 3,7 млн. лв. за битка с африканската чума  Александър Иванов от ГЕРБ, Пенчо Милков от Българска социалистическа партия Българска социалистическа партия: ГЕРБ проваля съзнателно машинния избор. ГЕРБ: Машинно гласоподаване ще има  Александър Петров Българинът, спечелил " Мистър Гей Европа ": По-различните не са нито страшни, нито са опасност  <p>Звезди разкриха с какъв брой хора са правили <strong>секс</strong></p> Звезди разкриха с какъв брой хора са правили секс
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР