Зад големите победи на жените в българската борба стои един

...
Зад големите победи на жените в българската борба стои един
Коментари Харесай

Тайбе Юсеин за Треньор номер 1 на България: Мислят го за лош, но не е!

Зад огромните победи на дамите в българската битка стои един мощен мъж - треньор номер 1 на България за 2018 година - Петър Касабов. Той пое отбора след олимпийските игри в Рио де Жанейро, където неговата състезателка Елица Янкова завоюва бронз. През 2018-та девойките на Касабов завоюваха 5 медала от огромни шампионати, измежду които две европейски и една международна купа, споделя bTV.

Треньор номер 1 Петър Касабов и Спортист номер 1 на България за 2018 година - Тайбе Юсеин, съумяха дружно да завоюват международна и европейска купа. През миналите 12 месеца състезателката по битка не позволи нито една загуба, а " виновникът " за това е и нейният ментор.

" Строг, изискващ, само че когато върви работата е доста леко. Емоционален, доста добър човек, макар че някои остават с неверното усещане, че е малко неприятен. Не, не е подобен ", споделя Тайбе за Касабов.

В залата прочувственият експерт постоянно е непоколебим и прецизно следва пътя към огромните цели. Нещата, които могат да го разплачат са дребните наслади, разкрива шампионката.

" Когато съм бъркала, той е заставал против мен и ми е казвал: " Тука сгреши! ", " Това би трябвало да създадем! ", " Това би трябвало да променим! ". А когато е имало мотив за наслада, сме се радвали и сме плакали дружно ", споделя тя за своя ментор.

" Шефе " - по този начин го назовава Тайбе, а плодовете на съдействието им чакат да бъдат обрани!

Петър Касабов тренира дами към този момент близо 10 години. В дома на треньор номер едно за 2018 също е женско царство. Със брачната половинка му Василка имат две дъщери – Жаклин на 12 години и 4-годишната Сиана, която всички назовават Нана.

Хип-хоп танците са огромната пристрастеност на Жаклин. Неотлъчно до нея в залата са майка ѝ Василка и сестричката ѝ Нана. Репетицията пропуща само главата на семейство Касабови - Петър. Треньорът на годината е на подготовка с националките по битка.

" Въпреки че доста отсъства и в действителност доста пътува, той е доста предан като цяло на фамилията. Той е доста подкрепящ татко и брачен партньор ", споделя Василка.

Миналото лято Касабов е на лагер с тима в Благоевград, а Жаки има съревнование по танци в Русе. Изненадващо татко ѝ се появява в залата, минути преди да излезе на сцената.

" Като излязохме на сцената го чух по какъв начин ни подгрява от публиката и ми стана толкоз хубаво. Изобщо не съм очаквала да пристигна. И толкоз се зарадвах! Защото пристигна да ме поддържа в тази цел ", спомня си Жаклин.

С три девойки вкъщи и още куп състезателки в залата по битка, Петър Касабов живее в същинско женско царство.

" Вкъщи е оставил всичко в мое притежание и доста от нещата даже му ги икономисвам. Получава нужното успокоение и е доста признателен за това. Той е човек, който, когато му дадеш, той ще ти даде два пъти повече ”, споделя брачната половинка на Касабов.

За Коледа Василка и Жаклин събират триумфите на Касабов като треньор в албум - изненада.

" Чувствителен е доста. И демонстрира тази сензитивност, когато успее. Когато доста дълго е чакал нещо ", разкрива брачната половинка.

" Вкъщи не плаче. Вкъщи има единствено усмивки ”, прибавя Жаклин.

Петър учи своите девойки да са непрекъснати в това, което вършат и да не се отхвърлят. А те се гордеят с него! Много!

" Искам да стана като него в бъдеще. Да съм дисциплинирана и да не оставям никой да ми пречи в това, което върша ", безапелационна е Жаки. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР