Зад бюджета за 2018 г. прозира отказ от реформи. Такава

...
Зад бюджета за 2018 г. прозира отказ от реформи. Такава
Коментари Харесай

Според РБ с Бюджет 2018 се дават пари на нереформирани сектори

Зад бюджета за 2018 година прозира отвод от промени . Такава е политическата оценка на партиите от Реформаторския блок в партньорство с " Глас национален ".

Политическите обединения от Реформаторския блок са безапелационни, че не одобряват по този начин оферти от държавното управление бюджет за 2018 година

От Република България са безапелационни, че се наливат пари в браншове, които не престават да бъдат нереформирани . Найден Зеленогорски съобщи, че като съпротива изрично не поддържат сегашния план за бюджет. Той уточни, че и общините остават много скептични към него.

 Пари за нов изтребител и за транспортен съд са планувани в Бюджет 2018
Пари за нов изтребител и за транспортен съд са планувани в Бюджет 2018

Обещават повече пари за персонален и за обществен помощник

Така да вземем за пример са извънредно незадоволителни средствата за поддръжка на четвъртокласните пътища , за които са планувани 164 млн. лева В относителен проект четвъртокласните пътища, които се поддържат от общините са толкоз, колкото и републиканските общо 20 хиляди км. За републиканските, обаче са планувани разноски в размер на 700 млн. лева .

Зеленогорски застъпи тезата за приоритизиране на огромните инфраструктурни обекти като Автомагистрала " Хемус " , по този начин и тунелът под Шипка и на скоростните пътища от София до Видин и от Велико Търново - до Русе .

Общо за тяхното осъществяване били нужни към 5 милиарда лева . Парите може да дойдат от пенсионните фондове, които били натрупали към 12 милиарда лева Такива сполучливи образци има в редица страни.

 Бюджет 2018 е добър, макар сложното време, твърди Горанов
Бюджет 2018 е добър, макар сложното време, твърди Горанов

Пред медиите, финансовият министър регистрира сериозен стопански напредък

За да се случи сходно финансиране е нужна законодателна смяна и основаването на Закон за статута на инфраструктурните облигации по планове с национално значение. Така ще се подсигурява възвръщаемостта по плановете.

Борислав Великов съобщи, че поради идното председателство е редно първо да се намерения за присъединение на Северозападна България към Европейски Съюз и по-късно за разширение на Европейски Съюз в посока Западните Балкани.

Той съобщи, че е извънредно недопустим и фактът, че междинната заплата в Българска академия на науките е с 200 лева по-ниска от междинната заплата в България и с под 500 лева от междинната заплата в София. Несъгласие Великов посочи и с бюджета на НЗОК, който планува мораториум върху новите лекарствени молекули, които могат да бъдат по-ефективни и по-евтини даже.

Относно поканата към ДСБ за общи дейности , Зеленогорски уточни, че Реформаторският блок ще продължи да се уголемява. " Ние сме за необятно дясно обединяване ", уточни той. По думите му в противоположен случай сред 500 и 700 хиляди български гласоподаватели остават без политическо посланичество.

Зеленогорски сподели още, че сепаратизмът е нанесъл големи вреди в цяла Европа и в частност - в дясното политическо пространство у нас . По думите му Република България има над 30 кмета, четири от които на огромни регионални градове, над 300 общински съветника и още над 150 кметове на села.

По думите му опитът за сепариране в дясно ще докара до нова злополука . Зеленогорски увери, че Република България ще продължи интензивно да действа и ще постави оптимални старания да внесе законодателни планове. На въпрос дали Глас национален ще се причисли към Република България Светослав Витков съобщи, че Глас национален не е част от Реформаторския блок, само че ще продължат да работят с него.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР