Зачестяват случаите в които бракониери използват живи диви птици като

...
Зачестяват случаите в които бракониери използват живи диви птици като
Коментари Харесай

Бракониери в Старозагорско използват живи диви птици като примамка за лов

Зачестяват случаите в които бракониери употребяват живи диви птици като стръв за лов. Преди дни бяха иззети при противозаконен лов десетки патици и гъски, множеството от тях са били с отрязани криле. Те са настанени в Спасителния център на " Зелени Балкани " в Стара Загора.

След получен сигнал, че в два язовира край Стара Загора има оставени птици като живи примамки екип на Зелени Балкани съумял да извади всички 58 птици от водата. Те са били завързани с вериги за брега, оставени неизвестно от кого, като стръв за дивите ята.

От " Зелени Балкани " споделиха, че птиците, които могат да бъдат освободени ще бъдат пуснати. А за някои от тях ще би трябвало да се изчака най-малко една година, с цел да им израстнат перата.
Христина Клисурова - " Зелени Балкани ": " Но една огромна част от птиците,освен че са с отразяни пера са и с подрязани пръстови кости на крилото,което изрично ги лишава от опцията още веднъж да полетят на независимост ".
Този способ на лов с жива стръв е неразрешен от закона за лова и запазване на дивеча и води до всеобщо избиване на огромни ята диви птици.
Христина Клисурова - " Зелени Балкани ": " За страдание в региона на Стара Загора много постоянно се случва да попадаме на такива сигнали.Не съумяваме постоянно да реагираме в точния момент,така,че да участваме в конфискуването,но за жалост това е един доста чест метод на лов и бракониерство в региона. "
Санкциите за бракониерите в сходни случаи са административни, санкция от 200 до 2000 лв.. Много постоянно, обаче те остават неразкрити.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР