Зачестяват случаите с непълнолетни момичета от Бургас, станали жертва на

...
Зачестяват случаите с непълнолетни момичета от Бургас, станали жертва на
Коментари Харесай

В Бургас с новия метод „Лавърбой” изнасят непълнолетни момичета за жрици на любовта

Зачестяват случаите с малолетни девойки от Бургас, станали жертва на закононарушението трафик на хора. Най-разпространените форми са с жертви на полово принуждение и трафик на бременни дами.  За това сигнализира Росица Янева, секретар на  Местната комисия за битка с трафика на хора (МКБТХ), оповестява Флагман.

По данни на Районна прокуратура - Бургас през 2017 година са разпознати 50 дами, които са жертви на трафик, включително жертви на полово принуждение и трафик на бременни. Седем от жертвите на принуждение са малолетни.

Това са девойки на възраст от дванайсет до петнайсет години, от български генезис. Те израстват в дисфункционални фамилии, в които връзките сред членовете не са близки. Неразбирателство, спорове, проблеми и детето желае да се махне, желае да излезе на открито, с цел да получи самопризнание, съгласие, близостта на други хора. Момичетата бягат от вкъщи си, не посещават  учебно заведение, свързват се със свои съученици, които са също толкоз рискови персонажи.

Трафикът на хора не се прави по добре познатия от предишното принудителен метод с похищение и сродни способи. В наши дни трафиканти и сводници употребяват „ меки ” способи. Те залагат на основаване на близка прочувствена връзка сред сводника и жертвата. Такъв е методът „ Лавърбой ” - момичето се влюбва в бъдещия сводник. Този е методът, с който се сблъскваме в доста от случаите, разяснява Росица Янева, секретар на МКБТХ.

На територията на град Бургас се намират два центъра за жертвите на трафик на хора. Оказва се, че  миналите през тях девойки са били въвлечени в закононарушението по този метод.

„ Трафиканти и сводници употребяват главната нужда от непосредственост, от потребността да бъдеш харесван. Превръщат се в индивида, на който му пука за жертвата. Тази базисна нужда се завърта доста ловко, с цел да накарат момичето да се влюби, да бъде привързано и на по-късен стадий да бъде манипулирано ” , изясни Янева.

Жертвите на трафик за полово принуждение са в пъти повече от оповестената публично статистика, само че не са склонни да свидетелстват в съда.  „ Това е разбираемо, тъй като се опасяват, изпитват позор или виновност за всичко, което се е случило с тях ” , разясни секретарят на локалната комисия за битка с трафика на хора.

Съветът на експертите е попадналите в обстановка на трафик на хора да не дават персоналните си документи. При полова употреба се лишава първо този документ и жертвата е държана под надзор.

Другата известна форма на трафик в бургаски район, с изключение на за полово принуждение е на бременни дами за продажба на бебета.

Двадесет и пет са случаите на трафик на бременни за изтеклата година.  Жените са със стопроцентов ромски генезис. Гърция е дестинация номер едно за продажбата на ромските бебета. Установени са доста добре проведени канали за трафик на бременни дами, които в края на седми или осми месец на бременността се транспортират към южната ни съседка. Добре функционираща система от хора ги посреща, настанява, провежда раждането в добра болница и на по-късен стадий обезпечава осиновяването от гръцки фамилии. 

Сумата, която се заплаща от гръцкото семейство за услугата е огромна, само че дамата, която износва плода, ражда и продава рожбата си, получава най-малката част от нея, т.е. тя е последната във веригата по асимилиране на аморалните „ детски ” пари.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР