Зачестяват случаите на хулиганство спрямо служителите на реда в Пловдив.

...
Зачестяват случаите на хулиганство спрямо служителите на реда в Пловдив.
Коментари Харесай

Пловдивчанин изригна срещу катаджии: Какво правите тука? Затова ви мачкат като кучета, нека!

Зачестяват случаите на безчинство по отношение на чиновниците на реда в Пловдив. Всяко второ дело за безчинство в Районния съд под тепетата е за непочтено държание, обиди и опит за разпра с униформените чиновници, оповестява TrafficNews.bg. Само в границите на месец магистратите са разгледали четири случая на дребно безчинство, чиито обект на експанзия са ставали униформени. На 18 май катаджии стопират за инспекция товарен автомобил с прикачено полуремарке. Те отбили товарния автомобил на уширение от пътя, с цел да не затрудняват придвижването. В този миг към тях доближило лице, което почнало да им вика: „ Какви сте вие? Нямате право да сте тука!, „ Какво вършиме тука? Затова ви мачкат като кучета, дано да ви мачкат!”. Полицаят му декларирал, че работят на околовръстния път и имат проект за това, а лицето траяло да им вика, че по тази причина ще ги мачкат. Униформеният още веднъж се легитимирал на лицето и изискал да му показа персонална карта, само че същият му дал отговор, че няма да му я даде.

При наново поискване от служителя въпросното лице да даде документ за идентичност, го попитало защо му е и че няма да му даде персонална карта. Униформените предизвестил лицето, че ще бъде употребена физическа мощ и помощни средства и ще бъде отведен в районно ръководство за определяне на самоличността, като след тези негови думи въпросното лице предоставило персонална карта. Катаджиите написали акт, а по-късно завели и тъжба в съда. Заради думите си – „ Затова ви мачкат като кучета, дано да ви мачкат!”, мъжът отнесе 200 лв..

Друг пловдивчанин от Кючука пък ще би трябвало да заплати 300 лв. поради сходен акт на безчинство. Полицейските чиновници поискали от пловдивчанина да показа документ за идентичност, само че същият отказал и хванал за служебното яке единият от служителите на реда, като почнал до го дърпа и блъска, като подхвърлил репликата: „ От на следващия ден ти си уволнен”. Заради дейностите си мъжът е преспал в ареста за 24 часа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР