Зачестяват случаите на атопичен дерматит и хемангиоми при деца. Това

...
Зачестяват случаите на атопичен дерматит и хемангиоми при деца. Това
Коментари Харесай

Все повече случаи на атопичен дерматит и хемангиоми при деца

Зачестяват случаите на атопичен дерматит и хемангиоми при деца. Това сподели за Радио " Фокус " – Варна доктор Георги Томов, експерт кожни и венерически заболявания, естетична дерматология и лазерна медицина.
" В последните години се следи доста нарастване на заболеваемостта от атопичен дерматит в детска възраст - от 0 до 5 години, което допуска с изключение на генетична натовареност и нечиста среда, в която живеем, както и храни, с които се храним. При децата зачестиха още появяването и развиването на хемангиоми ", означи доктор Георги Томов. По думите му все по-често се срещат пациенти с акне, като болестта е особено за възрастта сред 12 и 25-годишна възраст.
" Все по-чести са по-тежките форми на акне ", уточни доктор Томов. По отношение на останалата заболеваемост експертът уточни, че тя е естествена. " Има болести, които се въздействат от сезоните - усъвършенстват се лятото от използването на морска вода и слънце и се утежняват през есенно-зимния сезон.
Невродермитът също има такава цикличност. Радостно е да отбележим, че в региона на естетичната дерматология към този момент разполагаме с лазери, които вършат чудеса, немислими за времето преди пет-шест години ", добави доктор Георги Томов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР