Зачестилите земетресения в Бавария, Саксония и съседните чешки земи са

...
Зачестилите земетресения в Бавария, Саксония и съседните чешки земи са
Коментари Харесай

Голяма опасност е надвиснала над Европа! Учените алармират за нещо страшно, което къкри в недрата под Бавария

Зачестилите трусове в Бавария, Саксония и прилежащите чешки земи са мотив геофизиците да излязат обществено с въпроса дали вулканът под немската провинция Бавария се пробужда, оповестява БГНЕС.
„ Регистрираме засилена интензивност “, удостовери Торстен Дам от немския Център за геофизични проучвания в Потсдам. Той уточни, че земетресенията стават все по-силни и че цикличността понижава.
Само напролет има регистрирани повече от 1000 трусове. Повечето от тях са били прекомерно дребни, с цел да бъдат усетени, само че към дузина са изплашили хората в близост.
" Смятаме, че следим пробуждането на вулкан ", сподели Дам, добавяйки, че доста неща сочат за това, като да вземем за пример фактът, че във водния басейн Егерер се оформя контейнер с магма.
" В продължение на три десетилетия измерванията в този район демонстрират възходящ интензитет. Тъй като става въпрос за муден развой, това е релативно малко време ", сподели Дам.
Неговата теза се поддържа от обстоятелството, че подземната интензивност от 1997 година насам от ден на ден се усилва. Със датчици на дълбочина 400 метра Дам и интернационалният му екип ще изследват подземните събития.
" С това ще имаме опция да записваме още по-слаби земетресения и да слушаме по-добре и по-надълбоко земята ", изясни Дам, добавяйки, че се надява сондирането да стартира тази година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР